Harmonk'n' Roll gostje Nedeljskega meha

19.09.2015

Boštjan Kokalj in David Smolnikar iz Skupine Harmonk'n'Roll

V prvi jesenski oddaji Nedeljski meh sta nas obiskala Boštjan Kokalj in David Smolnikar iz najbolj žurerske skupine v Sloveniji – Skupine Harmonk'n'Roll.

Poleg njiju sestavljajo skupino še Jernej Žunič, Mario Kapš in Matej Brodarič; fantje pa o sebi pravijo, da so zanimivi tudi zato, ker so malce drugačni od ostalih glasbenikov.

Če se sprašujete, kako drugačni, je odgovor v prvi vrsti v njihovih instrumentih in ritmih - osnovnim inštrumentom, ki jih najpogosteje srečujemo pri narodnozabavnih glasbenikih, so namreč dodali še nekaj za to zvrst manj tipičnih glasbil. No, pa tudi njihovi ritmi so precej drugačni, kar vam bo jasno že, ko boste slišali prve takte njihovih melodij.

Od rock'n'Rolla do Harmonk'n'Rolla
Skupina Harmonk'n'Roll deluje osmo leto. V tem času so odigrali ogromno nastopov, si pridobili mnogo zadovoljnih poslušalcev in si prislužili tudi kar nekaj nagrad s področja svojega glasbenega ustvarjanja. Najbolj so ponosni na svoja avtorska dela, saj so se njihove skladbe Mini kikl'ca, Me boža … dotaknile širokega kroga poslušalcev in so plod lastnega znanja in navdiha. Sploh pa jim zelo veliko pomeni tudi, da so letos spomladi izdali svojo prvo samostojno zgoščenko Od rock'n'Rolla do Harmonk'n'Rolla. David je zamisel o tem, da bi jo posneli, komentiral takole: »Stopili smo v osmo skupno leto in si rekli, da je po vsem tem času pa res že čas, da ni edina plata doma samo tista od flekserce ... no, pa dajmo še eno svojo narest!« In je uspelo. Njihov prvi glasbeni album so poslušalci sprejeli zelo dobro, skoraj vse melodije z njega pa smo vam predstavili tudi v oddaji.

Simpatični čudaki, ki pripravljajo Harmonk'a'rollanje
Je pa zanimivo, da člani skupine že nekaj let zapored pripravljajo tudi Harmonk'n'rollanje – kar po zagotovilih naših gostov nima nikakršne povezave s kakšnim napornim športom. Gre za nekaj ur dolge glasbeno-plesne zabave, s katerimi fantje potujejo po Sloveniji in navdušujejo mlade po letih in mlade po srcu za sproščeno glasbo in prijetno druženje. Bojda bodo z veseljem prišli tudi k nam, na Štajersko. »Simpatični čudaki ...,« sta na koncu pogovora v smehu dodala Boštjan in David ter obljubila, da se kmalu spet vidimo. Prav res bo tako – fantje nas namreč v eni od radijskih prireditev obiščejo že to jesen. Nedeljski klepet v mehu pa v spodnjih posnetkih. (AK) 

HARMONK N ROLL V NEDELJSKEM MEHU.mp3
Vreme v naših krajih

Štajerski val v sliki