junij 26, 2017

Počitnice naj bodo res počitnice!

Juhuhu...., počitnice so tu! Danes se uradno začenjajo. Pred osnovnošolci in dijaki sta več kot dva meseca brezskrbnih dni, ki jih bodo izkoristili tako in drugače. Pomembno je, da se res sprostijo in si spočijejo. Zato šentjurska učiteljica Bojana Potočnik poziva, naj bodo počitnice res počitnice!

Bojana Potočnik s svojimi nadebudnimi gledališčniki. Prejeli so že številne navdušene aplavze, tudi priznanja, in zagotovo jih še bodo.

Počitnice naj bodo prijetne, šola pa boljša...
"Mladi naj si oddahnejo, si dajo duška tako kot sami čutijo, da je zanje najbolje. To pa ne pomeni, da naj ždijo. Naj bo počitniški čas priložnost, da delajo stvari, ki jih res veselijo. Naj se naučijo česa novega, predvsem pa naj se družijo v naravi, v resničnem in ne virtualnem svetu," je v pogovoru za naš radio med drugim povedala Bojana Potočnik, učiteljica z 18-letnimi izkušnjami, dobitnica Večerovega Boba leta 2013, ki na šentjurski osnovni šoli Franja Malgaja poučuje slovenščino. Je ena redkih učiteljev, ki si upajo javno opozarjati, da stroka in politika ne zagotavljata optimalnega šolskega okolja. Prizadeva si za takšnega, v katerem bi bili mladi deležni manj pritiskov in stresov, brez odvečnega učnega balasta. V katerem bodo lažje razvijali svoje talente. Ona jim to omogoča v šolski gledališki skupini, s katero navdušujejo. Prav te dni pa so aktualne spremembe zakona o osnovnem šolstvu, ki po njenem mnenju kaotičnost osnovne šole še poglabljajo. Zato mu mnogi učitelji nasprotujejo. A ostajajo preslišani. Tudi o tem Bojana Potočnik odkrito in neposredno v pogovoru, ki mu lahko prisluhnete v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

POGOVOR Z BOJANO POTOČNIK