oktober 27, 2016

400 tisočakov za igrišča v Dramljah

V Dramljah boste dobili odlične pogoje za športno udejstvovanje. Šentjurska občina bo uredila igrišča za različne športe, podpisala je že pogodbo z izbranim izvajalcem, vredno okoli 400 tisoč evrov.

Občina je za izvajalca izbrala podjetje Remont, pogodbo je z županom Markom Diacijem podpisal direktor Matjaž Pavčič (levo). (Foto: Občina Šentjur)

Tudi pomoč Fundacije za šport
Ob osnovni šoli v Dramljah je že nekaj igrišč, a so dotrajana in neustrezna. Uporabljajo jih tako osnovnošolci pri športni vzgoji kot številni krajani za rekreacijo. Ureditev igrišč je bila dolgoletna želja, ki se zdaj uresničuje. Izdelavo projektne dokumentacije je zagotovila Krajevna skupnost Dramlje, občina pa je uspela za projekt pridobiti tudi skoraj 80 tisoč evrov od Fundacije za šport. Ostalo bo zagotovila iz lastnega proračuna.

Več športov
„Pogodba, ki smo jo podpisali, vsebuje ureditev nogometnega in košarkarskega igrišča, dvojne atletske steze, tribun, igrišča za odbojko, pa tudi pripadajoče infrastrukture s kanalizacijo in vsemi potrebnimi dovozmi potmi,“ razlaga šentjurski župan Marko Diaci. Dodaja, da bo to pomemben korak k celostni ureditvi Dramelj. Pred leti je novo podobo namreč že dobila osnovna šola, v naslednji fazi načrtujejo še obnovo glavne ceste mimo šole. Rok za ureditev športnih površin je konec maja prihodnje leto. (AD)