januar 21, 2016

52. Zlata lisica bo

Maribor bo prihodnji konec tedna gostil že 52. Zlato lisico. Organizatorjem je zadnje tedne precej preglavic povzročalo petoplo vreme, a po današnjem ogledu je snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze Filip Gartner tekmovanju dal zeleno luč.

Čeprav na startu tokrat ne bo Tine Maze, bo ciljna arena gotovo polna navijačev.

Odlična snežna podlaga
Zadnja ohladitev je na srečo prinesla dovolj nizke temperature, da so pod Pohorjem za najboljše smučarke svetovnega pokala lahko pripravili kakovostno snežno podlago. „Snežna podlaga je odlične kakovosti, tekma bi lahko bila že danes,“ je po ogledu povedal Filip Gartner. „Zemlja je pomrznjena, na njej je debela plast utrjenega snega, ki je pravi beton, na njem pa še zgornja plast snega, ki so ga naredili v zadnjih dneh. Proga je tudi dovolj široka in vremenska napoved za prihodnji teden je ugodna,“ je še dodal in čestital zasneževalni ekipi, ki jo vodi Milan Šmon.

Vabi tudi srebrna Ana Drev
Organizatorji morajo zdaj progo v dobrem stanju ohraniti do prihodnjega konca tedna. ”Jutri zvečer bomo progo od Trikotne jase do doline preparirali z vodo, z vbrizgavanjem pod pritiskom skozi snežno desko. Zgornji del proge bomo predvidoma z vodo obdelali nato v nedeljo. Pri tem delu nam bo pomagal tudi Christian Steinbach, ki je največji strokovnjak za prepariranje snežne podlage na svetu, s svojimi izkušnjami pa nam je v Mariboru pomagal že lani,” razlaga vodja tekmovanja Mitja Dragšič. Organizatorji so prepričani, da bo 52. Zlata lisica v Maribor privabila številne ljubitelje smučanja od blizu in daleč. K odličnemu obisku bo gotovo pripomogel tudi odličen rezultat Ane Drev na zadnjem velesalomu, ko si je okoli vratu nadela srebrno medaljo. Slalom bo v soboto, 30. januarja, ob 10. uri. Veleslalom bo v nedeljo ob 9.30. Številke bodo tudi letos slovesno izžrebali večer pred slalomom, na Trgu Leona Štuklja, ob pestrem glasbenem dogajanju. (AD)