maj 30, 2016

600 kolesarjev na Celjskem vrtelo pedala

Sončno nedeljsko dopoldne je tokrat ni zagodlo organizatorjem zdaj že tradicionalne rekreativne kolesarske prireditve Na kolo. Pedala je vrtelo skoraj 600 ljubiteljev kolesarjenja, ki so se jim tokrat pridružili tudi rolarji. 

Kolesarji so se letos na pot podali iz sedmih občin. Že uveljavljenim startom se je tokrat pridružila še občina Dobrna. (Foto: Gregor Katič)

Najbolj vzdržljivi premagali 39 kilometrov
Kolesarji so se letos na pot podali iz sedmih občin celjske regije. Celju, Šentjurju, Vojniku, Žalcu, Slovenskim Konjicam in Štoram se je s startom letos pridružila še Dobrna. Poleg omenjenih tras so pripravili še 15-kilometrsko otroško traso, po kateri so se letos prvič zapeljali tudi ljubitelji rolanja. Najdaljšo pot so morali prevoziti tisti, ki so startali v Slovenskih Konjicah, premagati so morali kar 39 kilometrov. Vodja organizacijskega odbora Na kolo 2016 Snežana Delakorda iz podjetja Prima komunikacije je ob uspešnem zaključku prireditve povedala: »Najbolj smo veseli, kadar nam pri izvedbi ene največjih družinsko kolesarskih prireditev v Sloveniji priskoči na pomoč še vreme«. 12. prireditev Na kolo je končana, organizatorji pa tudi za prihodnje leto obljubljajo novosti in presenečenja. 

Galerija slik