december 6, 2017

70 veselih dogodkov na Slovenjebistriškem

Veseli december bo v Slovenski Bistrici postregel s približno 70 dogodki in prireditvami za vse generacije. Začelo se je minuli konec tedna s postavitvijo novoletne jelke v središču mesta in prižigom praznične razsvetljave. Organizatorji bodo vesli, če si boste vzeli čas za druženje in dobro voljo.

Osrednje prizorišče veselega decembra v Slovenski Bistrici ostaja Trg svobode, kjer boste lahko na prostem odštevali zadnje minute leta 2017.

Vrhunca pred božičem in pred Silvestrovim
Organizatorjev programa Prazničnega decembra v Slovenski Bistrici je veliko. Od lokalnih društev, šol in vrtcev, do krajevnih skupnosti, občine oziroma razvojno informacijskega centra in zavoda za kulturo. Prvi del prireditev bo v Bistriškem gradu. Kot je dejala Bernarda Skrbiš, bodo dejavnosti namenjene večinoma otrokom. Nocoj bo najmlajše obiskal Miklavž, najbolj pestro pa bo ob koncih tedna, 9. in 10. decembra ter 16. in 17. decembra. Med drugim bodo pripravili Tržnico z namenom – sejem izdelkov osnovnih ter srednjih šol in v vrtcev, lutkovne predstave in delavnice, predstavilo se bo več pevskih zborov. Zagotovo bo precej pozornosti pritegnila tudi izdelava sladke hiše. Z 20. decembrom se bo dogajanje preselilo na Trg svobode, kjer bo za prireditve poskrbel RIC Slovenska Bistrica. Tomaž Pristovnik je poudaril, da so letos nekoliko spremenili termine dogodkov. "Glavnino prireditev bomo na željo gostincev in obiskovalec minulih letih izvedli nekaj dni pred božičem in nekaj dni pred novim letom, saj imajo takrat ljudje največ časa. Nastopilo bo več glasbenih skupin, pestremu programu se bo pridružil tudi Dedek mraz. Sicer pa bo na ogled več dobrodelnih prireditev, gledaliških predstav in koncertov," še napoveduje Pristovnik. Prisluhnite mu v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

TOMAŽ PRISTOVNIK O VESELEM DECEMBRU