oktober 28, 2016

Aleksander Svetelšek na čelu šmarskega zdravstvenega doma?

Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah išče direktorja. Svet javnega zavoda je na včerajšnji seji med štirimi kandidati kot najprimernejšega predlagal Aleksandra Svetelška.

Aleksander Svetelšek se je na razpis za direktorja šmarskega ZD prijavil prvič. (Foto: zurnal24.si)

Prijavila se je tudi dosedanja direktorica
Šmarski zdravstveni dom od februarja kot vršilka dolžnosti direktorja vodi Irena Nunčič. Pred tem je bila direktorica že dva mandata, na zadnjih dveh razpisih pa ji ni uspelo. Zataknilo se je pri pridobivanju soglasja občinskih svetov občin ustanoviteljic zavoda. Med šestimi občinami ji podpore ni dal šmarski občinski svet. Tudi tokrat se je prijavila na razpis, a svet zavoda je tokrat kot najprimernejšega za direktorja izbral drugega kandidata.

Izbor med štirimi kandidati
Kot nam je pojasnila predsednica sveta zavoda Bojana Gobec, je na razpis tokrat prispelo 7 prijav, tri so bile nepopolne. Članom sveta so se tako na včerajšnji seji predstavili štirje kandidati. Večino glasov v 15-članskem svetu je na tajnem glasovanju dobil Šmarčan Aleksander Svetelšek, nekdanji direktor Tuša in predsednik uprave Petrola. Ali bo tudi dejansko postal direktor Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, bo znano čez dober mesec. Zdaj mora namreč dobiti še soglasje občinskih svetov šestih občin šmarske upravne enote, ki so ustanoviteljice zavoda. (AD)