marec 16, 2016

V Nedeljskem mehu s POLJANŠKI

Drugo marčevsko nedeljo smo v oddaji Nedeljski meh gostili Ansambel Poljanšek. Kot veste tisti, ki ste oddajo že poslušali, gre za štiričlansko zasedbo prekaljenih glasbenikov, ki pod tem imenom delujejo zadnji dve leti in pol. Združila jih je želja po preigravanju glasbe; zbrali pa so se pod imenom Poljanšek, ki ga ljubitelji slovenske domače glasbe poznajo že dolga desetletja.

V studiu nas je obiskal Sandi Poljanšek.

Glavni pobudnik za nastanek novega ansambla je bil kitarist Sandi Poljanšek (sin Rudija Poljanška iz legendarnega Ansambla bratov Poljanšek), poleg njega  pa so člani še Boris Koderman, Miha Cerar in Marko Tomc. Fantje o sebi pravijo, da zelo radi zaigrajo najlepše viže tako Poljanškov kot ostalih uspešnih slovenskih ansamblov. Posebej ponosni so na svoje avtorske melodije, ki pa so tudi vedno bolj priljubljene med poslušalci. Prav v prvih letošnjih mesecih so jih zbrali na svoji prvi zgoščenki – Tvoja trma. Sandi, ki je sedel za naš mikrofon v imenu vseh štirih članov ansambla, je seveda razložil, zakaj so se odločili za tak naslov. Če vas zanima, lahko odgovor slišite v priloženem audio posnetku.

»Mladi Poljanški«, kot jim poslušalci radi rečejo, si za v prihodnje želijo veliko muziciranja, svojih avtorskih skladb, posnetih videospotov in seveda zadovoljnih poslušalcev. Predvsem pa Sandi poudarja, da želijo čim dlje ostati na glasbeni sceni in početi to, kar jim je bilo položeno v zibelko in kar počnejo zares radi – pojejo, igrajo in razveseljujejo ljudi. Naj le bo tako, jim želimo tudi radijci Štajerskega vala.

Galerija slik

Datoteke

ANSAMBEL POLJANSEK - 2 DEL

ANSAMBEL POLJANSEK - 1 DEL