januar 28, 2015

Babškova in Ceraj najboljša športnika Slovenske Bistrice

Na letošnji prireditvi Športnik leta, ki jo v Slovenski Bistrici organizirajo že 34. leto, bodo podelili 147 priznanj. Naziva najboljši športnik bosta prejela atletinja Saša Babšek in judoist Matjaž Ceraj, a v ospredju tudi letos ostajajo Mladi upi.

Za 23-letno Sašo Babšek je odlična sezona, saj je nizala številne uspehe v državnem in evropskem merilu v troskoku, teku na 100 metrov in štefeti 4x100 metrov. Prvič se je uvrstila v državno člansko reprezentanco, na ekipnem EP v Estoniji je s štafeto 4x100 metrov dosegla 6. mesto. Na prvenstvu Balkana je bila četrta v troskoku. Na prostem je postala državna članska prvakinja s štafeto 4x100 metrov in še bi lahko naštevali. Zadnji izvrsten rezultat je dosegla minulo soboto, saj je izpolnila normo za uvrstitev na evropsko dvoransko prvenstvo v Pragi. Le nekaj dni pred tem pa je izvedela, da bo prejela naziv športnice leta v Slovenski Bistrici: "Novice sem se razveselila, saj je nisem pričakovala. Res ne. Obenem je bila izvrstna motivacija, saj sem si le nekaj dni zatem zagotovila vstopnico v Prago." Tam bo, kot pravi, ciljala na čim višjo uvrstitev.

Matjaževa ambicioznost kljub poškodbi ni usahnila

32-letni judoist Matjaž Ceraj bo naziv športnik leta Slovenska Bistrica prejel že petič. Je dolgoletni član slovenske reprezentance, v točkovanju za Slovenski pokal ima absolutno 2. mesto. Do poškodbe, zaradi katere v drugi polovici lanskega leta ni tekmoval, je dosegel vrsto vrhunskih uvrstitev na turnirjih. Letos se vrača na tekmovanja na najvišji mednarodni ravni, najprej v Sofiji in Duesseldorfu. Cilji so ambiciozni:"Želim se uvrstiti na olimpijske igre, želim si medaljo na evropskem prvenstvu in odličen rezultat na svetovnem prvenstvu." Pa tudi zdravje je na seznamu njegovih želja, priznava. Veseli ga, da je po lanski poškodbi znova v dobri psihofizični kondiciji.

Najštevilčnejši mladi upi

Na sobotni prireditvi Športnik leta, ki jo organizirata Športna zveza Slovenska Bistrica in tednik Panorama, bodo podelili priznanja v številnih kategorijah, največ jih bodo prejeli mladi športniki v kategoriji Mladi upi - kar 80. Organizatorji poudarjajo, da je osrednji namen izbora prav spodbujanje mladih za športno udejstvovanje. Naziv Ekipa leta 2014 bo prejela Članska ekipa Judo kluba Impol, naziv Športni kolektiv leta pa Atletsko društvo Slovenska Bistrica. (BF)