november 22, 2016

Bi gradili hišo na Tepanjskem Vrhu?

Če iščete lokacijo za gradnjo stanovanjske hiše, potem obiščite Tepanjski Vrh pri Slovenskih Konjicah. Morda vam bo lokacija všeč. Tam bo na voljo približno 30 parcel. Občina je v novem prostorskem načrtu v ta namen zagotovila štiri hektarje in pol.

Podoba Slovenskih Konjic se nenehno spreminja. Tudi zaradi neusahljivih potreb po stanovanjski gradnji. (Foto: Občina Slovenske Konjice)

Od 25 do 30 novih parcel
Prejšnji mesec je občina Slovenske Konjice po desetletju maratonskih birokratskih usklajevanja le dobila nov občinski prostorski načrt (OPN). In tako različnim investitorjem prižgala "zeleno luč" za uresničitev naložb. Zadovoljni so tudi občani, ki se odločajo za gradnjo doma. Občina je na Tepanjskem Vrhu zagotovila prostor za individualno stanovanjsko gradnjo."V novem OPN-ju je sicer opredelila nekaj manjših lokacij za gradnjo stanovanjskih hiš, največ prostora v ta namen pa je na Tepanjskem Vrhu. In sicer 4 hektarji in pol. V podrobnem prostorskem načrtu bomo natančneje opredelili število parcel. Ocenjujemo, da jih bo od 25 do 30," napoveduje konjiški župan Miran Gorinšek. Sicer je bilo sprva na tem območju za gradnjo hiš predvidenih kar 7 hektarov, na katerih bi lahko uredili  44 parcel. Vendar Ministrstvo za kmetijstvo v ravninskem delu gradnje ni dopustilo. Tepanjski Vrh, ki leži med Slovenskimi Konjicami in Tepanjem je po mnenju mnogih med lepšimi naselji na Konjiškem, zato bo interes za gradnjo najverjetneje velik. (BF)