oktober 12, 2017

Na Roglo na sprehod med drevesnimi krošnjami

Na Rogli se obeta nova turistična atrakcija. Naslovili so jo Hoja med krošnjami. Lahko se boste povzpeli na 25 metrov visok razgledni stolp z lesenimi potmi, umeščenimi med krošnje dreves. In tako spoznavali naravno dediščino Rogle tudi z druge perspektive.

Nov turistični center Hoja med krošnjami naj bi letno sprejel 180 tisoč obiskovalcev od blizu in daleč. Podobno ponudbo, ki je dostopna tudi gibalno oviranim osebam, najdemo v nemškem nacionalnem parku Bavarski gozd.

Doživeti Roglo s ptičje perspektive
Zasnova projekta Hoja med krošnjami, ki naj bi zaživel leta 2020, je zreške občinske svetnike navdušila. Zato so jo podprli. Občina Zreče bo tako pomemben partner v projektu, ki naj bi pripomogel k večji prepoznavnosti in kakovosti turistične destinacije Rogla-Pohorje, zagotovil nova delovna mesta in nudil priložnost zaslužka tudi lokalnim ponudnikom izdelkov in storitev. Glavnino finančnih obveznosti bo prevzel zasebni partner. Izbrali ga bodo preko javnega poziva, objavili naj bi ga še ta mesec, dokončen izbor je predviden marca prihodnje leto. "Izbran zasebni partner bo prevzel glavnino financiranja, in sicer 85 odstotkov vrednosti naložbe, ki je ocenjena na približno 4 milijone evrov. To pomeni, da bo zgradil vsaj 25 metrov visok atraktiven razgledni stolp s pripadajočo infrastrukturo ter uredil 600 metrov dolgo sprehajalno pot. Občina Zreče naj bi na Rogli prispevala zemljišče, ki je ocenjeno na 200 tisoč evrov, zgradila pa naj bi tudi vstopni objekt oziroma informacijski center. Finančni vložek zreške občine naj bi tako skupaj znašal okoli 600 tisoč evrov. Da bi razbremenila občinsko blagajno, bo skušala zagotoviti sofinanciranje države, išče pa tudi zasebnega vlagatelja," pojasnjuje mag. Janja Habjan Piletič, direktorica podjetje JHP - projektne rešitve. Priprava projekta in vse potrebne dokumentacije bosta terjali veliko časa, zato je začetek gradnje predviden šele jeseni leta 2019, leto kasneje pa naj bi nova turistična atrakcija na Rogli sprejela prve obiskovalce. In kakšna doživetja si torej lahko obetamo? O tem Habjan-Piletičeva v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

KAKŠNO DOŽIVETJE SE OBETA