marec 6, 2015

Bodo Šmarčani našli kupca za zemljišča pri Jelšingradu?

Šmarska občina že dolgo prodaja dobrih 20 hektarjev zemljišč v okolici dvorca Jelšingrad. Gre za zemljišča, namenjena za golf igrišče. Danes je znova objavila ponudbo, dražba bo 31. marca, od nakupa pa si obeta več kot dva milijona evrov.
Na prodaj tudi dvorec

Občina Šmarje pri Jelšah je zemljišča dobila leta 2011, po spremembi zakonodaje o Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov Slovenije. Neuspešno jih je prodajala že prejšnja občinska garnitura, aktualni župan Stanislav Šket pa je prodajo uvrstil med prednostne naloge tega leta. Gre za edino zemljišče v državi, ki je s prostorskim načrtom namenjeno ureditvi golf igrišča. Ker je na prodaj tudi dvorec Jelšingrad, ki je sicer v zasebni lasti, so v občinski upravi prepričani, da območje kot celota predstavlja odlično priložnost za razvoj turistično-športne dejavnosti.

Od prodaje odvisnih več naložb

Občina je danes v uradnem listu in na svoji spletni strani objavila ponudbo, dražba je napovedana za 31. marec. Izklicna cena je 10 evrov na kvadratni meter, občina si skupaj tako obeta več kot dva milijona evrov. Za pomoč pri iskanju morebitnega kupca, bodisi domačega bodisi tujega, je župan poprosil tudi občinske svetnike in šmarske gospodarstvenike. Od uspešne prodaje je namreč odvisnih več naložb, med drugim gradnja pločnikov na Belem in v šmarski Kolodvorski ulici. "Dejstvo, da Jelšingrad stoji na strateški točki in s pripadajočimi zemljišči omogoča razvoj prestižne turistične ponudbe, vliva upanje, da se bo ustrezen vlagatelj javil v čim krajšem času in da bo jelšingrajski gordijski vozel po dveh desetletjih in pol končno razrešen," pravijo v občinski upravi. (AD)