Celjski župan Bojan Šrot ob prazniku gost radijskega srečanja

11.04.2016

Celjski župan Bojan Šrot je bil ob prazniku MO Celje gost radijskega srečanja na Štajerskem valu

11. april je praznik Mestne občine Celje. Pred praznikom je bil gost radijskega srečanja župan Bojan Šrot, ki je župan že peti mandat; prvič je bil izvoljen leta 1998. Na kaj je najbolj ponosen, kateri so bili največji izzivi njegovega županovanja in kakšne načrte ima za mesto s svojo ekipo v prihodnje?

Volivci so Bojanu Šrotu na lokalnih volitvah pred dvema letoma peti mandat zaupali s skoraj 70 % glasov. Ponosen je na podporo volivcev, mesto župana pa že 10 let opravlja nepoklicno. "Ne želim biti finančno odvisen od politike in volilnega rezultata, svoje delo opravljam nepoklicno, a profesionalno," o razlogih za status nepoklicnega župana Bojan Šrot.
Celje je bilo od nekdaj mesto z bogato kulturo in razvitim organiziranim športnim delovanjem - lani so obeležili 150-letnico organiziranega športa v Celju, letos pa kar dva kulturniška jubileja - pravkar so se iztekli 25. Dnevi komedije, ki jih prirejajo v SLG Celje, poleti bodo že dvajsetič podelili Veronikino nagrado.
Ko govorimo o mestu Celje, pa tudi ne moremo mimo njegovih ekoloških bremen iz preteklosti.  Lani je veliko prahu dvignila sodba Evropskega sodišča proti Sloveniji, ki se je nanašala na zemeljske izkope na območju stare Cinkarne. "Celje okoljske težave nedvomno ima, pred tem si nihče ne zatiska oči. Vendar to zame niso neprijetna vprašanja, saj smo v zadnjih dvajsetih letih veliko naredili za njihovo sanacijo. Odgovorno lahko trdim,da ima Celje danes mnnogo manj težav, kot pred dvajsetimi leti," med drugim pravi Bojan Šrot. Več v posnetku radijskega srečanja, z gostiteljico Greto Kokot Rajkovič.

Celjski župan Bojan Šrot gost radijskega srečanja 1. DEL

Celjski župan Bojan Šrot gost radijskega srečanja 2. DEL

Celjski župan Bojan Šrot gost radijskega srečanja 3. DEL
Vreme v naših krajih

Štajerski val v sliki