november 26, 2016

Božičkova tovarna v pričakovanju daril

V celjskem nakupovalnem centru Planet Tuš je vrata znova odprla Božičkova tovarna daril. Dobrodelno akcijo zbiranja daril za socialno ogrožene otroke s širšega Celjskega že drugo leto zapored organizira humanitarno društvo Enostavno pomagam.

Prazniki so čas, ko tako mali kot veliki otroci verjamemo v lepši svet in čudeže.

Cilj obdariti 500 otrok
Lanska, prva dobrodelna Božičkova tovarna daril je presegla vsa pričakovanja. Sprva je bil cilj obdariti približno 120 otrok. A odziv ljudi, ki so želeli pomagati pri obdarovanju, je presegel vsa pričakovanja. Na koncu akcije so jih z darili skupaj osrečili 278. Letos je cilj še višji. »Projektu se je letos pridružilo 30 osnovnih šol in vrtcev iz širše Celjske regije. Končne številke otrok, ki jih bomo obdarili še nimamo. Zagotovo pa jih bo več kot lani,« je povedal Milan Ninić, predsednik društva Enostavno pomagam.

Pomaga lahko vsakdo
Tisti, ki bi želeli sodelovati, lahko obščete Božičkovo tovarno daril v Planetu Tuš. Na podsebnem drevescu izberete listek, kjer je zapisano otrokovo ime, starost in koda, s pomočjo katere bodo zagotovili, da bo darilo prišlo v prave roke. Darilo mora vsebovati pet stvari: igračo, kos oblačila, nekaj sladkega, šolske potrebščine ali material za ustvarjanje ter nekaj po lastni izbiri obdarovalca. »Vsak otrok si za Božič zasluži nekaj novega,« poudarja Ninić. Da bodo darila prispela do otrok, bodo na predbožični večer poskrbeli škrati prostovoljci, s pomočjo katerih boste darilo še pred tem lično zavili. Dobrosrčne ljudi, ki bi želeli pomagati na otroške obraze narisati nasmeh, v Božičkovi tovarni daril pričakujejo do božiča. (NS)

Galerija slik