februar 17, 2016

Častni meščan Celja Rudi Čajavec

Znani so letošnji občinski nagrajenci v Celju. Naziv Častni meščan Celja bo prejel dolgoletni zdravnik športne in delovne medicine Rudi Čajavec. Na slovesnosti ob občinskem prazniku bo občina podelila tudi zlati celjski grb, dva srebrna, tri bronaste in pet kristalnih grbov.

Po štirih letih bo celjska občina letos znova podelila naziv Častni meščan Celja.

Priznanje za doprinos k razvoju medicine
Mestna občina Celje bo po štirih letih letos znova podelila naziv Častni meščan Celja. Petnajsti častni občan bo postal upokojeni zdravnik, specialist medicine dela, prometa in športa Rudi Čajavec. Priznanje bo prejel za življenjsko delo, s katerim je trajno zaznamoval razvoj medicine dela, prometa in športa v Celju in širše, za prispevek k izobraževanju mnogih generacij zdravnikov specializantov ter za dolgoletno pomoč kot rokometni klubski in reprezentančni zdravnik.

Komu letos celjski grbi?
Zlati celjski grb bo letos pripadel I. Osnovni šoli Celje, ki je lani praznovala 140-letnico. Kot prva slovenska osnovna šola v Celju je na izobraževalnem, zgodovinskem, družbenem in humanitarnem področju pomemben del življenja občank in občanov Celja. Dobitnika srebrnega grba sta dva. Prejela ga bosta Kapucinski samostan s cerkvijo svete Cecilije in Tone Goršič. Bronaste celjske grbe bodo letos podelili podjetnici Katarini Hohnjec, podjetju EMA d.o.o. in Kinološkemu društvu reševalnih psov Celje. Ob občinskem prazniku, 11. aprila, bo celjska občina nagradila tudi odličnost in dosežke na izobraževalnem področju. Najuspešnejšim bo podelila kristalne grbe. Prejeli jih bodo Marija Malgaj, Adela Požežnik, Ana Mladenović, Matej Huš in Jernej Mirt. (NS)