december 13, 2017

Če te ni v Pipcu, si nepomemben ali dolgočasen

Izšel bo Pipec – časopis celjskega aktiva Društva novinarjev Slovenije. Novinarji so v njem pod drobnogled vzeli dogajanje na širšem Celjskem in se nanj obregnili s humorjem, satiro in zbadljivkami. Pipec bo izšel kot priloga več nacionalnih in lokalnih časopisov.

Letošnji Pipec je jubilejni.

32 strani razvedrila
Celjski aktiv Društva novinarjev Slovenije je prvo številko Pipca izdal leta 1963. Tokratna števila je jubilejna, 50-ta. „Pipec se je tudi tokrat na 32 straneh v besedi, sliki in karikaturi na humoren in zbadljiv način lotil lokalnih, pa tudi širših družbenih tem ter zbodel tiste, ki so si to zaslužili,“ sporočajo iz uredniškega odbora in dodajo, da boste v Pipcu lahko brali na primer o tem, kako bo najbolj etična stranka naredila red v celjski bolnišnici, kje bodo dobili nov turistični spominek – selfie z županom in pohano piško – ter zakaj bodo v Šmarju pri Jelšah odprli vrtec s prilagojenim programom za odrasle. Izvedeli boste tudi, da bodo v Šentjurju po vzoru žalske fontane piv postavili vinsko štirno, razvpiti vitanjski KSEVT pa da bo postal Pohorski Gardaland.

Brezplačna priloga
Letošnja številka Pipca bo izšla v nakladi približno 15 tisoč izvodov. V četrtek, jo boste brezplačno prejeli vsi naročniki in kupci Dela, Večera in Slovenskih novic v Savinjski regiji, do konca tedna pa tudi naročniki tednika Celjan ter na prodajnih mestih kupci Konjiških in Rogaških novic. (AD)