avgust 24, 2016

Celjani bogatejši za dve telovadnici

Celjani bodo dobili dve novi telovadnici. Gradnja prve – pri I. gimnaziji Celje – je že skoraj končana, druga – pri Prvi osnovni šoli Celje – naj bi se že začela, a se ni še nič premaknilo.

Nova telovadnica pri I. gimnaziji v Celju bo, skupaj z opremo, stala okoli 3,2 milijona evrov.

Telovadnica kmalu, a brez opreme
I. gimnaziji, ki ima edina v Celju tudi športni oddelek, se bo z izgradnjo telovadnice uresničila več kot desetletna želja in potreba. Denar, približno 2,7 milijona evrov, je zagotovila država. Vsa večja gradbena dela so po besedah ravnatelja Antona Šepetavca že končana. Zdaj se bodo lotili še obrtniških del, polaganja inštalacij in urejanja okolice. Dela naj bi končali do konca letošnjega koledarskega leta. A takrat telovadnica še ne bo povsem končana. Treba jo bo še opremiti. Kot je za naš radio povedal Šepetavc, je bil v teh dneh na razpisu že izbran najugodnejši ponudnik. Oprema bo sicer stala še dodatnega pol milijona evrov.

Do marca leta 2018 se bodo telovadnice razveselili tudi pri I. osnovni šoli Celje. Občina je med devetimi ponudniki kot najprimernejše izbrala podjetje iz Cerknice, As primus. Telovadnico bo zgradilo za slabe tri milijone evrov, dela mora končati v 18 mesecih. Občina naj bi izvajalca že pred tedeni uvedla v delo, a se ob najstarejši celjski osnovni šoli ni še nič premaknilo. Zemljišče, kjer bo stala nova telovadnica, je še vedno zaraščeno in ograjeno. Gradnja se je sicer že tako zamaknila, saj so na območju odkrili pomembne izkopanine. Tako so morali opraviti še arheološke raziskave.
Praktično ves denar za to naložbo je zagotovila občina sama, malenkost – 72 tisočakov – bo prispevala še Fundacija za šport. (AD, NS)

Galerija slik