marec 3, 2017

Celjani premagali nemškega prvaka!

Rokometaši Celja pivovarne Laško so v zadnji domači tekmi lige prvakov navdušili. Z izjemno igro so s 37:31 premagali nemškega klubskega prvaka, Rhein-Neckar Lowen. V rednem delu jih čaka še tekma z Zagrebčani, ki bo odločala o napredovanju v osmino finala.

Veselje ob veliki zmagi je bilo izjemno. (Foto: FB kluba/Gregor Katič)

Ena najboljših predstav v sezoni
V 13. krogu rokometne Velux EHF Lige prvakov so Celjani prevladovali praktično vso tekmo, prikazali so eno najboljših predstav v sezoni. »Danes smo spremljali veliko reklamo za rokomet. Igrali sta ekipi, ki gojita podoben rokomet, mi si želimo takšnega, kot ga igrajo nemški prvaki. Nocoj nam je to uspelo zelo dobro, sam sicer vem, da smo takšne igre sposobni, danes pa smo to še pokazali. Skoraj vseh šestdeset minut smo odigrali v vseh segmentih igre na zelo visokem nivoju, saj je na drugi strani stal izjemen nasprotnik,« je po tekmi dejal trener Celjanov Branko Tamše. A ob tem opozoril, da bo treba še naprej enako zavzeto delati in trenirati.

Na krilih Florijanov
»Zahvalil bi se fenomenalni publiki s Florijani na čelu, kajti z njimi je vse skupaj lažje,« je dejal Blaž Janc, ki je vknjižil 8 golov. »Verjamem, da to danes ni bila moja zadnja tekma v celjskem dresu v ligi prvakov v domači dvorani in da se naslednji teden iz Zagreba vrnemo z zmago,« je še pridal. Celjane tekma z Zagrebčani čaka prihodnji četrtek, dala pa bo odgovor o tem, kdo bo na lestvici zasedel šesto mesto, ki še vodi v osmino finala. Izhodišča pred tekmo bodo znana po odigranem celotnem 13. krogu, ki bo ta vikend. (AD)