januar 20, 2016

Celjani v polfinalu z Domžalami

Nogometaši Celja se bodo v pokalnem polfinalu pomerili z Domžalami. Žreb je za drugi polfinalni par določil Maribor in Zavrč. Prvi tekmi bosta 13. aprila, povratni teden dni kasneje.

Celjski nogometaši so prevetrili ekipo. (Foto: NK Celje)

Pred zahtevno nalogo
Celjani, lanskoletni pokalni podprvaki, so letošnje pokalno tekmovanje začeli v 2. krogu. Premagali so Muro. V četrtfinalu so izločili Olimpijo s 3:1. V finale se bodo skušali prebiti prek Domžal. „Posebnih želja pred žrebom nismo imeli, saj so vsa moštva, ki so v polfinalu pokala, nesporno kakovostna. Domžale zelo dobro poznamo, saj smo se v dosedanjem delu sezone z njimi dvakrat že pomerili. Naša želja je seveda uvrstitev v finale, a se zavedamo, da bo naloga izjemno težka. V prejšnjem krogu pokalnega tekmovanja smo enega favorita že izločili, seveda si želimo, da bi nam sedaj uspelo opraviti še z dvema,“ pravi trener Iztok Kapušin. Prva tekma polfinala, 13. aprila, bo na Areni Petrol, druga, 20. aprila, na domžalskem stadionu.

Priprave v polnem teku
Celjski nogometaši so priprave na spomladanski del sezone – v prvenstvu trenutno zasedajo šesto mesto – začeli pred dobrim tednom. “V prvem tednu priprav smo se osredotočili na izboljševanje naše bazične pripravljenosti. Prav tako smo opravili tudi celovito analitično testiranje zmogljivosti igralcev, ki bo osnova za načrtovanje nadaljnjih aktivnosti. Rezultati testiranj so pokazali, da so igralci zelo dobro pripravljeni in da imajo dobro osnovo za naprej,“ pravi Kapušin, ki ima sicer nekaj skrbi zaradi poškodb, a pričakuje, da jih bodo kmalu odpravili. V pripravljalnem obdobju bodo imeli Celjani približno 60 treningov ter enajst prijateljskih tekem. Jutri se odpravljajo k hrvaškemu prvaku Dinamu.

Že nekaj novincev
Moštvo v spomladanski del sezone sicer vstopa s precej spremenjeno zasedbo. Odšlo je kar sedem igralcev, med njimi tudi prvi strelec moštva v jesenskem delu prvenstva Ivan Firer. Doslej so prišli Damir Hadžić, Mario Brlečić, Lovre Čirjak in Žiga Rožej. (AD)