marec 7, 2016

Celjanke enajstič pokalne zmagovalke

Košarkarice celjskega Athleta so zmagovalke pokalnega tekmovanja. V napetem finalu so premagale kranjski Triglav. Za Celjanke je to že enajsti naslov pokalnih zmagovalk.

Celjske košarkarice so se v finalu namučile bolj od pričakovanj. (Foto: KZS)

Tekma, polna preobratov
Finalni dvoboj je gostila mariborska dvorana Tabor, prinesel pa je napeto tekmo, polno preobratov. Celjanke so po prvem polčasu vodile za tri točke, s 30:27. V tretji četrtini so povsem popustile in dosegle le devet točk, Triglav jih je dal 20. Kranjčanke so še sedem minut pred koncem tekme vodile za 11 točk, a Celjankam je uspel preobrat. Zmagale so z 71:69. „Menim, da je zmagal karakter mojih igralk,“ je po osvojenem naslovu dejal trener Celjank Damir Grgić. Razlogov, zakaj njegove varovanke skozi celotno tekmo niso uspele najti pravega ritma, pa še ni znal strniti. „Ne vem, če je bil za to kriv pritisk, morda mladost, v tem trenutku tega ne morem povedati, ampak imeli bomo čas, da to preučimo.“  

Težje od pričakovanj
Za najkoristnejšo igralko turnirja je bila izbrana Ivana Dojkić, ki je na finalni tekmi dosegla 14 točk, dodala je še osem skokov in šest podaj. „Osvojiti ta naslov je bilo težje, kot smo pričakovale. Finalna tekma je seveda vedno težka, a nismo se vseskozi držali tega, kar smo se dogovorili. Nismo igrale tako, kot znamo igrati,“ je dejala po tekmi. Kljub slabi igri so Celjanke uspele osvojiti svoj enajsti naslov pokalnih tekmovalk, tako so se izenačile z Ježico. (AD)