februar 27, 2017

Celjanke znova na vrhu!

Košarkarice celjskega Athleta so že dvanajstič dvignile zmagovalno trofejo Pokala članic. V sinočnjem finalu so pred domačimi navijači z 61:53 premagale kranjski Triglav. V Mini pokalu deklet so bile odlične tretje košarkarice šmarske Jelše.

Takole so se Celjanke veselile novega pokala. (Foto: KZS)

Zmaga ni bila ogrožena
Tokratni zaključni turnir Pokala članic je gostila Gimnazija Celje – center. Celjanke so v sobotnem pofinalu gladko, z 81:45, ugnale ekipo Janina iz Rogaške Slatine, Kranjčanke pa so bile za 20 točk boljše od Ilirije. Finale je bil tako med ekipama, ki sta se srečali že lani in predlani. Tudi tokrat so slavile Celjanke. Praktično vso tekmo so kazale boljšo igro in z zmago 61:53 so osvojile rekordni, dvanajsti naslov pokalnih prvakinj.

Ciljev ne zmanjka
„Iskreno bi za ta uspeh rad čestital vsem igralkam, trenerjem, vodstvu in drugim funkcionarjem našega kluba, ki so vsi zelo zaslužni za vse uspehe, ki smo jih doslej dosegli. Z dvanajsto pokalno lovoriko smo sami na vrhu najuspešnejših klubov v tem tekmovanju, prehiteli smo tudi legendarno Ježico, ki je v devetdesetih povsem krojila vrh slovenske košarke. Seveda se pri tem uspehu ne bomo ustavili, ta mlada in obetavna ekipa ima izjemen karakter, da v prihodnosti naredi še kaj večjega,“ je po tekmi dejal trener Celjank Damir Grgić. Najuspešnejša strelka pri Celjankah je bila sicer Shante Marie Evans, ki je dosegla 22 točk. Postala je tudi najkoristnejša igralka turnirja. Iz vrst Athleta je tudi najboljša mlada košarkarica, Zala Friškovec.

Navdušile mlade Šmarčanke
Še pred velikim finalom članic je bila nedelja v Celju v znamenju Mini pokala deklet do 13 let. Slavila je ljubljanska Ilirija, ki je v finalu premagala še eno ekipo iz prestolnice, Ježico. V tekmi za tretje mesto pa se je odlično izkazala ekipa iz Šmarja pri Jelšah, Jelša. Zanesljivo, z 31:22, so premagale ekipo Athleta Celje. Šmarčanka Nika Eržen se je celo uvrstila v najboljšo peterko zaključnega turnirja. „Iskreno čestitam puncam za prikazano in za končno tretje mesto v Mini pokalu. Pokazale so resnično dobro in borbeno predstavo, uživale so v igri, spodbujalo pa jih je tudi veliko število navijačev," je po tretjem mestu dejala trenerka Šmarčank Nika Vodeb. (AD)

Galerija slik