marec 24, 2015

Celje gostilo kulturno ministrico

Celje je včeraj obiskala ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar. Seznanili so jo z razvojem mesta na področju kulture, obiskala pa je tudi več kulturnih institucij. Pravi, da utrip krajev najraje spoznava na lastne oči. 

Foto: Mestna občina Celje
Zgledno sodelovanje

Ministrico je sprejel pooblaščenec župana Stane Rozman. Predstavil ji je kulturno udejstvovanje v občini, kulturne naložbe zadnjih let in načrte. Pri tem je izpostavil arheološko najdbo na Glavnem trgu, kjer bo Mestna občina Celje v sodelovanju s prijateljskim turškim mestom Gaziantep obnovila mozaik. Ob tem upa, da bo sodelovanje občine in ministrtsva za kulturo še naprej dobro, saj da sta skupaj uresničila nemalo projektov, med drugim sta zgradila novo knjižnico in obnovila Knežji dvor.

Obiskala več ustanov

„Sama si zelo rada v živo ogledam stvari, o katerim moram kasneje odločati, ker si na ta način ustvarim sliko, vidim, kakšne so potrebe. Zdi se mi prav, da iz prve roke slišim o tem,“ je ob obisku povedala ministrica Julijana Bizjak Mlakar. Tako je obiskala Pokrajinski muzej, Muzej novejše zgodovine, Osrednjo knjižnico in Slovensko ljudsko gledališče. Ob tem je poudarila, da je Celje tudi z zgodovinskega in kulturno-dediščinskega vidika zelo pomembno mesto.