februar 18, 2017

Celje v znamenju kave in kulinaričnih dobrot

Na Celjskem sejmišču so odprli novo sezono kulinaričnih festivalov. Ta vikend je v znamenju 2. festivala kave Slovenija in prav tako 2. festivala hrane in pijače Kulinart. Za razvajanje brbončic obiskovalcev skrbi več kot 100 različnih ponudnikov.

Na 2. festivalu kave Slovenija se predstavlja več kot 30 ponudnikov kave. Na voljo so tudi bolj eksotične vrste opojnega napitka. (Foto: CS)

Za običajne in bolj zahtevne obiskovalce
Festival opojnega črnega napitka, na katerem letos sodeluje več kot 30 ponudnikov, ponuja najrazličnejše vrste kave, tudi iz bolj eksotičnih krajev, denimo Venezuele in Indonezije. Pestra je ponudba manjših pražarn in velikih blagovnih znamk. Obiskovalcem so na voljo različni pripomočki za pripravo kave, velik poudarek je tokrat tudi na kulturi pitja kave. Prav tako bogata je izbira na 2. Festivalu hrane in pijače Kulinart. Svoje izdelke ponuja več kot 70 ponudnikov iz različnih koncev Slovenije, nekaj tudi iz tujine.  Obiskovalcem so tako na voljo okusi slovenskih regij, kjer lahko izbirajo med najrazličnejšimi mesninami, olji, siri, mlečnimi izdelki, v ponudbi so tudi med in medeni izdelki, različne vrste moke, kruha in testenin. Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji sladkega. Oba festivala sta brezplačna, Celjsko sejmišče pa lahko obiščete dan od 9. do 19. ure in jutri od 9. do 17. ure. (NS)