avgust 31, 2015

Celjske osnovne šole pripravljene na učence

1. septembra bo devet celjskih osnovnih šol sprejelo več kot 3.700 učencev. Nekatere izmed njih jih bodo pričakale v osveženi podobi.

V celjske osnovne šole bo v novem šolskem letu vstopilo 3.739 učencev.

Število učencev narašča
V tem šolskem letu bo celjske osnovne šole skupaj obiskovalo 3.739 učencev. Glede na minula leta na celjski občini opažajo pozitiven demografski trend, ki se bo nadaljeval še nekaj let. Letos bo v osnovnih šolah 107 učencev več kot lani. Prvič bo prag šole prestopila ena najštevilčnejših generacij prvošolčkov. Kar 475 jih bo v torek sedlo v šolske klopi. Vsaka osnovna šola bo v tem šolskem letu prvi razred izvajala v dveh oddelkih. Prihodnje leto naj bi število otrok še naraslo, potrebni bodo po trije oddelki.

Počitnice izkoristili za vzdrževanje
Osnovne šole v Celju med počitnicami niso samevale. Celjska občina je ta čas izkoristila za manjša vzdrževalna dela. Tako so med drugim na vzhodni strani I. Osnovne šole zamenjali okna, II. Osnovna šola je dobila prenovljena tla v jedilnici in obnovljene sanitarije, na III. Osnovni šoli so zaradi večjega števila učencev povečali jedilnico in na novo uredili učilnico za gospodinjski pouk. Prenove so bile deležne tudi sanitarije in umivalnice v telovadnici Osnovne šole Frana Roša, mala telovadnica na Osnovni šoli Hudinja pa je dobila nov parket. Skupaj je celjska občina za vzdrževalna dela na osnovnih šolah namenila okoli 150 tisoč evrov.

Varno v šolo tudi letos
Z novim šolskim letom bodo ulice in ceste znova polne šolarjev. Na celjski občini so tudi letos poskrbeli, da bo njihova pot v šolo varna. V minulih tednih so v sodelovanju s Policijsko postajo Celje, vzdrževalcem cest ter medobčinskim inšpektoratom opravili ogled okolišev osnovnih šol. Večjih nepravilnosti niso ugotovili, kljub temu so na nekaterih območjih obnovili talno prometno signalizacijo. V okviru prvega šolskega tedna bodo na prehodih za pešce v oklici šol poskrbeli za dodatno varovanje in prisotnost odraslih. (NS)