januar 25, 2016

Celjski gimnazijci gostje v Evrošoli

Člani Debatnega kluba GCC in tutorji z Gimnazije Celje – Center so minuli konec tedna obiskali Strasbourg. Skupaj z ostalimi srednješolci iz cele Evrope so spoznavali politični in družbeni ustroj Evropske Unije. Znova so dokazali, da jim pri znanju, v konkurenci ostalih evropskih srednješolcev, ni para.

Celjski dijaki so skupaj z vrstniki iz cele Evrope iskali rešitve za aktualne težave, s katerimi se sooča EU. (Foto: GCC)

Dijaki iskali rešitve za migrantsko krizo
Celjski dijaki so si ekskurzijo prislužili z odličnim rezultatom na natečaju Evrošola, ki ga je jeseni organizirala Informacijska pisarna Evropskega parlamenta. Gre za projekt, v okviru katerega imajo dijaki iz vseh članic Evropske unije priložnost, da se preizkusijo v vlogi poslancev Evropskega parlamenta. Dve od šestih skupin na ekskurziji sta vodila prav dijaka Gimnazije Celje Center, kar je dokaz, da so slovenski dijaki aktivni, konstruktivni in prepričljivi. Dijaki iz cele Evrope so na ekskurziji spoznavali ključne ustanove Evropske unije in v razpravah skušali iskati rešitve na področju migracij, okolja in prihodnosti Evropske unije. Ugotovili so, da je lahko to v 500-milijonski skupnosti zares težak izziv. (NS)