januar 4, 2016

Celjski gimnazijci v novo leto z glasbo

Glasbeniki Gimnazije Celje center novo leto že tradicionalno pozdravijo s koncertom. Na nocojšnjem, že 21-tem, bodo nastopili gimnazijski dekliški pevski zbor, fantovska vokalna zasedba FaVoZa in instrumentalna zasedba The Šlagers.

Tako je bilo na lanskem novoletnem koncertu. (Foto: arhiv GCC)

Kulturna šola
Gimnazijci bodo na koncertu v cerkvi svetega Duha v Celju obudili minule božično-novoletne praznike. Obljubljajo bogat program izbranih božično-novoletnih skladb. Dekliški pevski zbor pod vodstvom Davida Preložnika že skoraj pet desetletij sodi v sam vrh tovrstnih sestavov v Evropi, zasedba FaVoZa pod vodstvom Gregorja Deleje se lahko pohvali s številnimi priznanji in koncerti, prav tako skupina The Šlagers, ki jo vodi Sašo Šonc in ki poustvarja sodobnejše in popularnejše glasbene zvrsti, kot so jazz, blues, latino, funk in pop. Gimnazija je lani za dosežke na področju kulture prejela tudi laskavi naziv Kulturna šola 2015–2020, ki ga podeljuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

Pestra glasbena sezona
V letošnjo glasbeno sezono so v gimnaziji sicer vstopili z oktobrsko turnejo na Malto, kjer sta oba zbora v svojih kategorijah osvojila 1. in 2. mesto. Z Miklavževim koncertom so v knežjem mestu uvedli pester koncertni praznični mozaik. Tudi drugi del sezone, ki se začenja z novoletnim koncertom, bo pester. Prihodnji mesec bodo vsi sestavi šole v Prekmurju zapeli ob slovenskem kulturnem prazniku, aprila dekleta čaka sodelovanje na zborovskem tekmovanju v Zagorju, junija FaVoZa potuje na turnejo v Bosno in Hercegovino. Gimnazijci se bodo predstavili tudi na večeru ob svetovnem dnevu poezije, na aprilskih revijah ter na tradicionalnem Pomladnem koncertu ob koncu sezone.