maj 24, 2017

Celjski mladinski center dobil direktorico s polnimi pooblastili

Celjski mladinski center bo prihodnja štiri leta vodila dosedanja vršilka dolžnosti direktorice Tina Rosina Košir. Celjski mestni svetniki so ji na včerajšnji seji podelili mandat s polnimi pooblastili.

Tina Rosina Košir, ki je bila prej zaposlena na celjski občini, je vodenje mladinskega centra kot vršilka dolžnosti prevzela pred približno letom dni.

Po dežju posije sonce
Tina Rosina Košir je bila, preden je kot v.d. direktorice lansko pomlad prevzela vodenje Celjskega mladinskega centra, zaposlena na Mestni občini Celje. Javni zavod je takrat prevzela v precej zaskrbljujočem stanju. Spopadal se je z likvidnostnimi težavami, dolgovi in skrhanimi odnosi med zaposlenimi. Danes je slika boljša, pravi Rosina Koširjeva: »Leto je bilo res pestro, a smo veliko naredili. Naša prva naloga je bila urediti likvidnostno stanje, da lahko normalno poslujemo in se prijavljamo na evropske razpise. Tudi kadrovsko smo uredili zadeve. Ekipa zelo dobro sodeluje. Imamo mlado ekipo, polno zagona in verjamem, da bomo dobro delali tudi naprej.« Po besedah nove direktorice jim je finančno stanje v največji meri uspelo popraviti z racionalizacijo stroškov in varčevanjem, investirali so zgolj v nujne stvari.

»Mladina se mora pri nas počutiti kot doma«
Tina Rosina Košir želi v prihodnjih štirih letih, ko bo načelu mladinskega centra kot direktorica s polnimi pooblastili, mlade privabiti nazaj v mladinski center. »Moja vizija je, da bi se mladina tu počutila kot doma. Želim da bi mladi vedeli, kam se lahko obrnejo s svojimi idejami in projekti, da je tu ekipa, ki jim tukaj lahko nudi pomoč,« pravi Rosina Koširjeva. Ob tem se bodo, po njenih besedah, v Celjskem mladinskem centru še naprej trudili za dobro in gospodarno poslovanje. (NS)