oktober 29, 2015

Celjski nogometaši do pokalnega polfinala

Nogometaši Celja so izločili Olimpijo in se uvrstili v polfinale Pokala Slovenije. Tako so po slabem začetku sezone v državnem prvenstvu znova poskrbeli za veliko navdušenje na tribunah.

Celjani znova navdušujejo v pokalu. (Foto: NZS)

Boljši kljub igralcu manj
Prvi četrtifnalni pokalni dvoboj med Celjani in Ljubljančani je bil neodločen, 2:2. Na Areni Petrol pa so celjski nogometaši z izjemno taktično predstavo nadigrali Olimpijo in zmagali s 3:1. Prvi je načel mrežo gostov Ivan Firer, drugi je zadel Milan Spremo. Pri sumljivo dosojeni najstrožji kazni je bil izključen Žiga Kous, vratar Matic Kotnik pa je obranil enajstmetrovko. Za tretji zadetek je poskrbel Firer, po njegovi podaji je lastnega vratarja premagal gostujoči branilec Nemanja Mitrovič. Olimpija je svoj edini gol na tekmi dosegla v zadnjih minutah, zadel je Henty.

Zdaj izbojšati še ligaške rezultate
“Ta zmaga je za nas izredno velika. Fantje so pustili srce na igrišču, praktično do potankosti so se držali vseh dogovorov. Zelo smo veseli uvrstitve v pokalni polfinale. Veseli me, da smo v zadnjih tednih opazno izboljšali našo igro v fazi branjenja, saj prejemamo precej manj zadetkov, s tem pa tudi lažje prihajamo do točk,“ je po tekmi povedal trener Iztok Kapušin. Priložnost, da se znova dokažejo, bodo imeli Celjani že v soboto. Na Areno Petrol znova prihaja Olimpija, tokrat v državnem prvenstvu. „Ta obračun bo prav tako zelo pomemben. Še vedno smo namreč v spodnjem delu lestvice, z novimi točkami pa si želimo čim prej priti proti sredini ligaške razvrstitve,“ pravi Kapušin. (AD)