februar 24, 2016

Celjski nogometaši v pomlad polni adrenalina

Ta vikend se začenja spomladanski del sezone v nogometni prvi ligi Telekom Slovenije. Celjsko moštvo, ki je v zimskem premoru doživelo nekaj sprememb, v prihodnost zre optimistično. Povezanost ekipe so krepili na adrenalinskem "team buildingu" na Vranskem.

Celjski nogometaši so na Vranskem tokrat gole zabijali z vozilom.

Dobra podlaga za nadaljevanje sezone
Nogometni klub Celje je v prestopnem roku zapustilo osem nogometašev, prišlo pa je šest novih. Drese celjskega kluba so vrnili Ramon Alonso Soria, Ivan Hosman, Mihovil Jeronim Klapan, Osman Ali, Enis Đurković, Valon Ahmedi, Ivan Firer in Amir Bilali. Celjsko izbrano vrsto pa so okrepili Mario Brlečić, Damir Hadžić, Lovre Čirjak, Rudi Požeg Vancaš, Matej Podlogar in Nino Pungaršek. Športni direktor Sebastjan Gobec je s spremembami v ekipi zadovoljen: „Vsi v klubu smo vse sile usmerili v to, da naredimo dobro selekcijo. Novinci so perspektiva in potencial, da v prihodnje naredimo nekaj dobrega. Postavili smo tudi smernice za naprej. Še vedno ostaja filozofija postopnega uvajanja mladih igralcev iz naše nogometne šole, ki bodo čez čas postali okostje naše ekipe.“ Optimistično v nadaljevanje sezone zre tudi trener Iztok Kapušin: „Za nami so uspešne sedemtedenske priprave, kjer smo veliko pozornosti usmerili predvsem taktični pripravljenosti in uigravanju ekipe. Imeli smo sicer kar veliko težav s poškodbami igralcev, zato je bil ta proces nekoliko otežen. Odigrali smo devet pripravljalnih tekem, kjer smo nihali v predstavah, a smo se v zadnjem tednu uspeli zbrati. Fantje so po poškodbah okrevali, tako da smo na zadnjem srečanju z Gorico zaigrali skoraj kompletni in dokazali, da lahko v spomladanski del gledamo opitimistično.“

Začetek drugega dela s težkim tekmecem
Celjani bodo drugi del prvenstva začeli to soboto. Verjetno bi si za prvo tekmo želeli drugega tekmeca, čaka jih namreč gostovanje pri aktualnih državnih prvakih Mariboru v Ljudskem vrtu. Kapetan Blaž Vrhovec pred tekmo ostaja realen: „Vsi vemo, kako je igrati v Mariboru, kaj je Maribor v slovenskem prostoru. Mi gremo tja s pozitivno miselnostjo, z upanjem, da bomo presenetili. Potrudili se bomo po najboljših močeh in bomo videli, kaj nam bo to prineslo.“ Sicer pa so celjski nogometaši pred začetkom drugega dela poskrbeli tudi za adrenalinsko sprostitev. Po druženju z novinarji na poligonu na Vranskem so se preizkusili v varni vožnji na malo drugačen način, ki pa je bil povezan z nogometom. Dokazali so namreč, da znajo gole zadevati ne le na zelenicah, pač pa tudi na asfaltu. Utrinke si oglejte v spodnji galeriji. (NS, MK)

Galerija slik