maj 13, 2018

Celjski rokometaši spet na vrhu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so si že zagotovili nov, že 22. naslov državnega prvaka. Dva kroga pred koncem prvenstva imajo na lestvici neulovljivih šest točk prednosti.

Celjani se že veselijo naslova državnih prvakov. V tej sezoni so osvojili tudi superpokalno in pokalno lovoriko. (Foto: RK Celje Pivovarna Laško)

Naporna, a uspešna sezona
Celjani so včeraj v domači dvorani prepričljivo, z 29:21, ugnali ekipo Riko Ribnica. Na dosedanjih osmih tekmah Lige NLB za prvaka niso bili nikoli poraženi, na lestvi imajo 45 točk, Ribnica je druga in dve koli pred koncem prvenstva zaostaja že za 6 točk. »Močno smo iztrošeni po dolgi sezoni, veliko je poškodb, veliko igralcev stiska zobe že kar nekaj časa in zato takšna dominacija proti ekipi, ki je druga na lestvici, ki je imela smele načrte in je pred tekmo napovedala naslov državnih prvakov in zmago danes. To je moje fante le še podžgalo in odigrali so zelo, zelo dobro. Odigrali smo rokomet za gledalce, prikazali talent, vsi po vrsti, od izkušenih, do mladih in zasluženo se veselimo naslova državnih prvakov že predčasno,« je po tekmi dejal trener Celja Branko Tamše. David Razgor je ob tem dejal: »Zasluženo smo prvaki, cilj smo že uresničili, zato bo malce manj pritiska, ki nam sicer ni delal preglavic, to smo videli tudi danes, vseeno pa ostajata še dve tekmi, ki ju želimo odigrati kot vse do sedaj.« Do konca se bodo Celjani, ki so daleč najuspešnejši rokometni klub v Sloveniji, pomerili še proti Krki in velenjskemu Gorenju. V samostojni Sloveniji so skupaj sicer osvojili že 51 lovorik. (AD)