december 25, 2016

Celjski škof ob božiču o pomenu pomoči

Kristjani danes praznujejo božič, z njim se spominjajo Kristusovega rojstva. Božič je čas upanja, dobrote, sočutja, topline … Prav k tem vrednotam je v teh težkih časih v svoji poslanici pozval celjski škof Stanislav Lipovšek.

Jaslice ponazarjajo Kristusovo rojstvo, v teh dneh tudi v številnih naših krajih nanj spominjajo z živimi uprizoritvami.

„Kakor je Jezus hodil okrog in dobroto delil ter nam v priliki o usmiljenem samarijanu pokazal, kako moramo skrbeti za vsakega človeka, tako naj bi tudi mi delali dobro vsem ljudem, še posebej tistim, ki so v stiski in so potrebni naše bližine in pomoči,“ je v svoji božični poslanici med drugim poudaril celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek in dodal: „Kristjani, učenci Jezusa Kristusa, smo poklicani, da smo z vsemi ljudmi, ki v srcu dobro mislijo, vedno pripravljeni pomagati in reševati probleme v naši družbi in v današnjem svetu, v katerem je veliko teme, krivic in trpljenja vseh vrst. Tu naj sveti naša luč.“ Celotni poslanici celjskega škofa prisluhniote v spodnjem posnetku. (AD)

Datoteke

Božična poslanica celjskega škofa