april 7, 2018

Center Noordung z novim direktorjem

Vodenje Centra Noordung, nekdanjega KSEVT-a, je prevzel dr. Dominik Kobold. Pravi, da želi zavodu najprej povrniti ugled, ki so ga v preteklih letih zasenčile afere, povezane z nekdanjim direktorjem in soustanoviteljem Miho Turšičem. Novi direktor prihaja iz gospodarskih vod.

Novi direktor Centra Noordung dr. Dominik Kobold je prepričan, da je pred zavodom uspešna prihodnost. (Foto: Občina Vitanje)

Novi direktor, novi izzivi
Spomnimo, da se je Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij pred nekaj meseci preimenovalo v Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga oziroma Center Noordung. Država in vitanjska občina sta zavodu s tremi zaposlenimi po finančnem polomu pod vodstvom nekdanjega direktorja KSEVT-a MiheTuršiča zagotovili stabilno financiranje in s tem nemoten razvoj. Država je namreč vstopila v soustanoviteljsko zavoda in nekoliko spremenila njegovo poslanstvo. Še bolj želi poudariti pomen slovenskega znanstvenika Hermana Potočnika Noordunga. Z najnovejšimi tehnologijami obiskovalcem celovito in atraktivno predstavljajo Noordungov svet idej na področju proučevanja vesolja. Center bo prav tako dejaven na področju gospodarstva, turizma in mednarodnega sodelovanja. Za direktorsko mesto se je na javnem razpisu potegovalo 23 kandidatov, razpisne pogoje jih je izpolnjevalo le pet. Svet zavoda je z vsemi petimi opravil pogovor in izbral Dominika Kobolda, doktorja strojništva, ki živi v Mariboru. Pred prihodom v Vitanje je vodil raziskovalni oddelek v Razvojnem centru orodjarstva Slovenije - TECOS v Celju. O tem, katerih izzivov se bo lotil najprej, je povedal v kratkem pogovoru z Barbaro Furman. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

DOMINIK KOBOLD O PRVIH IZZIVIH