december 28, 2016

Ceste zahtevale dve življenji

Iz mariborske policijske uprave danes poročajo o kar dveh tragičnih prometnih nesrečah. Prva se je zgodila zjutraj na cesti med Slivnico in Mariborom, druga malo pred poldnevom na avtocesti v bližini cestninske postaje Tepanje.

Tragična sreda na naših cestah.

Izsilil prednost
V prvi prometni nesreči je 58-letni moški z osebnim avtomobilom vozil iz smeri avtocestnega razcepa Slivnica proti Spodnjim Hočam oziroma Mariboru. „Ko je pripeljal do prvega semaforiziranega križišča, je začel zavijati v levo, na regionalno cesto proti Slivnici oz. Slovenski Bistrici. Ob zavijanju ni pustil mimo osebnega avtomobila, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 29-letni voznik. Prišlo je do čelnega trčenja,“ so sporočili iz mariborske policijske uprave. Voznika obeh avtomobilov so z reševalnima voziloma odpeljali v mariborski klinični center, kjer je povzročitelj nesreče zaradi hudih poškodb kasneje umrl. Drugi voznik je lažje poškodovan.

Na avtocesti v tovornjak
Še ena tragična nesreča se je zgodila nekaj minut pred poldnevom na avtocesti Maribor–Ljubljana, približno 2 kilometra pred cestninsko postajo Tepanje, v smeri proti Ljubljani. Po prvih podatkih je voznica osebnega avtomobila trčila v zadnji del tovornega vozila in na kraju nesreče umrla. Avtocesta med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani je bila zaradi nesreče nekaj časa povsem zaprta, ves promet so preusmerili na regionalno cesto. (AD)