maj 8, 2016

Čokolada in vino - dobitna kombinacija

Na 2. Festivalu vina in čokolade v Podčetrtku je svoje dobrote ponujalo več kot 60 slovenskih čokoladnic in vinskih kleti. Privabili so številne sladkosnedneže ter ljubitelje dobre kapljice. Preverite, kako je bilo, pa tudi, kdo je postal najboljši vinar in kdo najboljša čokoladnica.

Že lanski festival je privabil veliko ljubiteljev čokolade in vina, na letošnjem je bila gneča še večja. Pa tudi ponudnikov je bilo več.

25 tisoč kuponov za degustacijo
 Po besedah direktorja Turizma Podčetrtek Boštjana Misje je festival izpolnil vsa pričakovanja. »Letos je bilo več obiskovalcev kot lani, vendar točnega števila še ne vemo. Vemo pa, da smo prodali 25 tisoč kuponov za degustacijo,« je povedal po koncu celodnevnega sobotnega dogodka. Takoj je dodal, da bo festival tudi prihodnje leto, ko bodo pripravili še pestrejšo ponudbo kulinarike.

Kdo je najbolj navdušil?
Na festivalu so izbirali tudi najboljše med odličnimi. Najboljša čokoladnica je postala čokoladnica Dolce Amore iz Komende, najboljše vino pa prihaja iz Vinske kleti Istenič. Na festivalu so razglasili tudi županovo vino, s katerim bo župan občine Podčetrtek nazdravljal ob posebnih priložnostih, služilo pa bo tudi kot protokolarno darilo. Letošnje županovo vino je letos pridelal vinar Miloš Jug iz Gostince nad Virštanjem. Je bele zvrsti Virštanjčan, in sicer mešanica laškega rizlinga, sauvignona in chardonnayja.

Dobrodelnost, glasba, ogledi
V sklopu festivala vina in čokolade, kjer smo se predstavljali tudi radijci Štajerskega vala, so organizirali še ostalo pestro dogajanje. Na dobrodelnem teku »Prehodi kilometer v mojih čevljih« so zbrani denar namenili društvu Debra, ki združuje bolnike z bulozno epidermolizo, hudo kožno boleznijo, ter njihove svojce. Vlakec je obiskovalce popeljal na turistično vožnjo v Olimje, v dvorani pa je ves čas odmevala tudi glasba. Predstavili so se številni domači glasbeniki. Več o vtisih obiskovalcev s festivala prisluhnite v spodnjem posnetku, oglejte pa si tudi fotogalerijo. (PŽ)

Datoteke

Kaj so obiskovalci povedali o festivalu?