september 13, 2016

Čopov most v Celju po požaru le obnovili

Še ta mesec bo končana obnova Čopovega mostu čez Savinjo, ki je bil poškodovan v požaru novembra lani. Denar za obnovo je v celoti zagotovila celjska občina.

V eksploziji, ki jo je povzročil požar pod mostom, so se huje poškodovali štirje gasilci. Dobili so opekline po rokah, obrazu in telesu. ( Foto: MOC)

Sreča v nesreči
Konec lanskega leta je mirno noč stanovalcev v bližini Čopovega mostu čez Savinjo prekinil požar. Vnel se je odpadni material pod mostom. Na kraj požara so prihiteli gasilci, ki so skušali podivjane ognjene zublje pogasiti, a bi se kmalu zgodila tragedija. Pod mostom je namreč speljan plinskih vod, ki je zaradi visoke temperature začel puščati. Prišlo je do eksplozije. Poškodovani so bili štirje gasilci in delavec celjskega elektro podjetja, k sreči so vsi, po sicer dolgotrajni rehabilitaciji, okrevali.

Most nekaj časa zaprt
Most čez Savinjo je bil zaradi poškodb nekaj časa povsem zaprt. Kasneje so ga odprli za promet osebnih vozil. Pred nekaj meseci se je celjska občina lotila njegove temeljite obnove. Sanacija je bila potrebna, ker so bili poškodovani posamezni nosilni elementi mostne konstrukcije, pa tudi komunalni vodi ter plinovod in vodovod. Izvajalec del, MARKOMARK NIVAL, bo opravil še nekaj manjših gradbenih del. Gre za popravila in zatesnitev poškodovanih robnikov ter pritrditvenih mest mostne ograje. Denar za obnovo mostu je zagotovila občina Celje, zanjo je odštela slabih 117 tisoč evrov. (NS)

Galerija slik