avgust 19, 2017

Previdno, na vrata trkajo tudi lažni tržniki!

V podjetju ECE svarijo pred obiski tržnikov na domovih, ki se lažno predstavljajo kot tržniki tega celjskega ponudnika električne energije. Uporabniki so jih o njih obvestili že iz različnih koncev države, v naših krajih je bilo največ tovrstnih primerov v Celju in Rogaški Slatini.

Ko na vrata potrka neznanec, previdnost nikoli ni odveč.

Preverite, kaj podpisujete
V ECE so v preteklih dneh prejeli več obvestil, da so na vrata trkali tržniki električne energije, s pretvezo, da so iz ECE-ja. „Prodajajo električno energijo, kar samo po sebi ni narobe, saj je trg energentov odprt in terenska prodaja je tudi že dobro uveljavljeni način prodaje. Težava je, kadar gre za zavajanje in ko se nekdo predstavlja za predstavnika ECE oz. Elekra Celje in na ta način zlorablja zaupanje ljudi, ki mu potem dovolijo vstop v stanovanje. Nas ljudje kasneje kličejo in se pritožujejo, da so podpisali z nekom, ki je trdil, da je iz našega podjetja in da je obljubljal cenejšo elektriko. Dejansko pa mnogi ne vedo, s kom so sploh podpisali in morda niti, kaj so podpisali,“ razlaga direktror ECE mag. Sebastijan Roudi.

Zahtevajte identifikacijo
Tudi ECE ima sicer terenske tržnike, a kot pravi Roudi, jih lahko prepoznate. „Naši terenski predstavniki so opremljeni z identifikacijskimi karticami s fotografijo in imajo naše pooblastilo ter vizitke s podatki. Določen je tudi protokol obiska, ki ne sme biti vsiljiv,“ pravi Roudi in svetuje, da ob obisku tržnika na vašem domu zahtevate ta dokazila. Če sumite, da je tržnik pristen, ga raje ne spustite v stanovanje. Tudi sicer je pri neznancih na vaših vratih vedno priporočljiva posebna previdnost. (AD)