junij 26, 2017

S ponarejenim denarjem kupovala telefone

Policisti policijske postaje Šentjur, Celje in Rače so prijeli 28-letnega Mariborčana in njegovega 27-letnega pomočnika, ki sta ponarejala denar. Zasegli so jima 35 ponarejenih bankovcev po 200 evrov.

Ponarejala sta bankovce za 200 evrov. (Fotografija je simbolična.)

Nastavili so mu past
V preteklih dneh so policisti policijske postaje Šentjur, Celje in Rače preiskali osem kaznivih dejanj ponarejanja denarja. Kazniva dejanja so bila podobna, storilec je preko oglasov iskal „žrtve“, ki so objavile, da prodajajo mobilni telefon in druge predmete. Oškodoval jih je tako, da jim je ob nakupu predal ponarejene bankovce. Oškodovanci so v sodelovanju s policijo priredili srečanje z osumljencem, pri katerem so našli tri ponarejene bankovce. Osumljencu so odvzeli prostost, prav tako 27-letnemu sostorilcu, ki je poskušal z vozilom pobegniti.

Kradla tudi gorivo
Policisti so v preiskavi vozila ter v osebnih in hišnih preiskavah skupaj našli 35 ponarejenih bankovcev po 200 evrov, nekaj druge gotovine in mobilni telefon. Ugotovili so tudi, da sta osumljenca v zadnjem mesecu ukradla tudi gorivo na bencinskih servisih v Šentjurju in v Rogaški Slatini. (SuP)