oktober 23, 2016

V Šentjurju zgorela sušilnica lesa

Zjutraj je zagorelo v podjetju Energoles Bohor v Šentjurju. Z ognjenimi zublji so se borila kar štiri prostovoljna gasilska društva.

Zakaj je zagorelo, še ni znano.

Preiskava še poteka
Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je zagorelo nekaj minut pred deveto uro zjutraj, v obratu sušilnice lesa. Požar so gasila prostovoljna gasilska društva Šentjur, Slivnica, Lokarje in Kalobje. Zakaj je zagorelo, bo pokazala preiskava, prav tako bo naknadno znana višina škode. Požar je sušilnico sicer v celoti uničil. Gasilci PGD Šentjur so še vse do poznega popoldneva ostali na požarni straži.

Požara tudi v Rogaški in Vojniku
Šentjurski gasilci so imeli delo tudi v noči na nedeljo. Nekaj pred polnočjo so na sprehajalni poti na Mestnem trgu v Šentjurju goreli odpadki. Manjši požar so hitro pogasili. Gorelo pa je tudi v občini Rogaška Slatina. V stanovanjski hiši v Podturnu je zagorela elektro omarica, ogenj se je nato razširil na del ostrešja. Požar so pogasili gasilci PGD Kostrivnica in Steklarna Rogaška Slatina. Ponoči so imeli delo tudi vojniški gasilci. Na Celjski cesti v Vojniku so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. (AD, foto: Štajerski val)

Galerija slik