junij 20, 2017

Z vlakom mimo Hrastnika kmalu spet brez zamud

Iz Policijske uprave Celje so spročili vzrok za sinočnje iztirjenje tovornega vlaka med Zidanim Mostom in Hrastnikom. Kriva je bila prelomljena tirnica. Delavci Slovenskih želenic se trudijo čim prej usposobiti tirnice, da bo vožnja vlakov zopet brez težav.

Nesrečo je zakrivila napaka na tirnicah. (Fotografija je simbolna.)

400 tisoč evrov škode
Nesreča se je zgodila v ponedeljek nekaj po 18. uri, po podatkih Policijske uprave Celje se je z desnega na levi tir iztirilo šest vagonov. Lokomotiva je ostala na tirih. Nihče ni bil poškodovan, nastalo pa je okoli 400 tisoč evrov materialne škode. Preiskava je pokazala, da je bil vzrok za iztirjenje prelomljena tirnica, preko katere je zapeljala lokomotiva. Policisti bodo o železniški nesreči podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

Okoli 15-minutne zamude
Proga med postajama Zidani Most in Hrastnik je bila do zgodnjega jutra povsem zaprta, za potnike so organizirali nadomestne avtobusne prevoze. Vzdrževalne ekipe Slovenskih železnic so bile na delu vso noč, do jutra so uspeli usposobiti en tir. Tako je promet znova stekel, so pa na progi še vedno manjše zamude, vlaki v obe smeri zamujajo od 10 do 15 minut. V Slovenskih železnicah priačakujejo, da bodo dela na tirnicah uspeli končat še danes in da bo promet spet po voznem redu. Podatke o aktualnih zamudah vlakom lahko vidite TUKAJ. (SuP)