februar 14, 2017

Davorjev skriti kraj je tokrat Vitanje

In že je odkrit tretji kraj v nagradni igri SKRITI KRAJ na Štajerskem! Davor je tokrat za skrivališče izbral Vitanje. Prva pa je pravilno ugotovila Sintija iz Slovenskih Konjic in zato prejela lepo nagrado - 100 evrov v bonih naših pokroviteljev, Trgovin Jager in Term Banovci.

Vitanje s svojo največjo znamenitostjo KSEVT-om

Vitanje je trške pravice pridobilo leta 1306, od leta 1995 pa je upravno središče ene manjših slovenskih lokalnih skupnosti, Občine Vitanje, v njem pa se nahaja tudi prvo središče vesoljskih tehnologij v tem delu Evrope - KSEVT.  Vitanjčanov je okoli 2300, poselitev pa je zelo razpršena. Prebivalci živijo v sedmih vaseh - Brezen, Hudinja, Ljubnica, Paka-del, Sp.Dolič, Stenica, Skomarje-del in trgu Vitanje. Veliko Vitanjčanov se vozi v službo v sosednji zreško in konjiško občino, pa tudi v Celje in Velenje. Sam kraj Vitanje je pridobil na prepoznavnosti v slovenskem in mednarodnem prostoru ob odprtju KSEVT-a (Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij), sicer pa v tej občini najdete veliko kotičkov neokrnjene narave za sprostitev in rekreacijo. O Vitanju sta Katja in Davor pokramljala tudi z županom Mirkom Polutnikom.
Čestitke še enkrat tokratni nagrajenki Sintiji, vi pa imate še eno priložnost za nagrado 100 evrov! Pozorno poslušajte Štajerski val in spremljajte naš FB.

Galerija slik

Datoteke

TRETJI SKRITI KRAJ JE VITANJE

O Vitanju z županom Mirkom Polutnikom