januar 20, 2017

Desetletje celjske mednarodne fakultete

Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije v Celju letos praznuje 10-letnico delovanja. V tem študijskem letu jo obiskuje okoli 400 študentov. Deveti generaciji diplomantov bodo na nocojšnji slovesnosti ob jubileju podelili diplome.

Slovesnost ob jubileju so na fakulteti združili s podelitvijo diplom deveti generaciji študentov. (Foto: MFDPŠ Celje)

Ponosni na bogato mednarodno dejavnost
Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije v Celju študentom nudi pet izobraževalnih programov, dva dodiplomska, tri magistrske in doktorski program. V desetih letih jih je študij uspešno končalo že 600. Na nocojšnji slovesnosti ob jubileju, ki jo pripravljajo v Celjskem domu, bodo diplome podelili že deveti generaciji. Po besedah direktorice fakultete Anje Lesjak so še posebej ponosni na bogato mednarodno dejavnost: „Študentom nudimo mednarodne poletne šole, Erasmus izmenjave, letos smo pridobili dosti denarja za mednarodne izmenjave učiteljev v tujini. Tudi k nam jih prihaja lepo število, pričakujemo jih s Tajske, iz Maroka, s Poljske in Kosova. Pohvalimo se lahko tudi z mednarodno založbo, ki jo vodimo skupaj s Tajsko in Poljsko in mednarodno znanstveno revijo. V jubilejnem letu pa smo še posebej ponosni na to, da smo doktorski program začeli izvajati v angleškem jeziku.“ Ob tem na fakulteti tradicionalno organizirajo še različne posvete in strokovne okrogle mize, ki so namenjeni tudi širši javnosti.
Želje in načrti za novo desetletje
Načrtov za prihodnja desetletja, po besedah Lesjakove, ne manjka. Še naprej želijo krepiti svoj položaj v mednarodnem in slovenskem izobraževalnem prostoru. Nadgrajevali bodo tudi svojo mednarodno dejavnost. Cilj v prihodnjih letih je tudi, da bi poleg doktorskega študija v angleškem jeziku začeli izvajati še magistrski študij. (NS)