januar 25, 2017

Deskarji znova na strminah Rogle

Konec tedna na Roglo zopet prihajajo deskarji na snegu. Skoraj vse je že nared, pravijo organizatorji, pa tudi z vremenom dobro kaže. S sobotno tekmo pa se po premoru vrača dobitnik dveh olimpijskih medalj Žan Košir.

Športniki se veselijo predvsem podpore domačih navijačev.

Vreme jim je letos naklonjeno
»Letos nam vreme zelo dobro služi, snega nimamo ne preveč ne premalo, pa tudi v soboto bo mraz popustil, tako da bo lepo vreme,« se sobotne tekme veseli generalni sekretar FIS Svetovnega pokala Rogla 2017 Aleš Slapar. Prepričan je, da jim bo zato uspelo tekmo kvalitetno pripraviti.

»Na Rogli več kot v domači dnevni sobi«
Dobro pa so po besedah trenerja paralelnih disciplin Izidorja Šušteršiča pripravljeni tudi člani slovenske deskarske ekipe, zato verjame v njihove uspehe. Kakšne cilje pa so si zadali tekmovalci in kaj pričakujejo od domačega terena Rok Marguč, Gloria Kotnik, Tim Mastnak in Žan Košir? Prisluhnite jim v spodnjih posnetkih. V enem izmed njih pa tudi o tem, zakaj je olimpijec Žan Košir za vrnitev izbral prav Roglo.

Prvenstvo ni le športni dogodek
Na tekmo se sicer na Rogli ne pripravljajo le slovenski deskarji. Prispele so že ekipe s Kitajske, Koreje, Francije in Kanade, ki že preizkušajo sneg Zreškega Pohorja. V petek bo sicer na vrsti žreb, glavna tekma pa bo v soboto. Ob 9. uri se začnejo kvalifikacije, finalisti se bodo na progo podali popoldne, ob 13. uri. Športno prireditev pa bodo pospremili tudi z družabnim dogajanjem. (TMG)

Datoteke

Deskarji o pričakovanjih pred tekmo

Deskarji o tekmi doma

Žan Košir o vrnitvi