september 24, 2017

Na maturi je dosegla vse točke!

Šmarčanka Zala Čujež je ena od 76 dijakov in dijakinj, ki so bili v petek na sprejemu pri predsedniku republike in šolski ministrici. Čestitala sta jim, ker so na maturi dosegli prav vse možne točke! Prisluhnite pogovoru z Zalo, ki je malce tudi „otrok“ našega radia.

Zala (na sredini) je obvezno prakso opravljala na našem radiu. Na fotografiji v družbi novinarke Nine in tehnika Sama na prireditvi

Ministrica: „Uspeh se ne zgodi sam od sebe“
Zala Čujež je končala Srednjo šolo za strojništvo, mehatroniko in medije na Šolskem centru Celje. Na poklicni maturi je dosegla vse možne točke in tako postala diamantna maturantka. To je uspelo še 58 slovenskim dijakom in dijakinjam, 16 je bilo diamantnih na splošni maturi, en dijak pa je po podatkih šolskega ministrstva dosegel največ možnih točk na mednarodni maturi. "Matura je zahteven preizkus znanja in ponosna sem, da imamo v Sloveniji tak potencial, zato z optimizmom zrem v prihodnost. Uspeh se ne zgodi sam od sebe. In ne čez noč. Dragi mladi, bodite še naprej tako pogumni in vedoželjni. Verjemite vase in stopajte po poti uspeha smelo in na način, kot vi želite," je na sprejemu, ki ga je pripravila skupaj s predsenikom republike Borutom Pahorjem, zbranim dejala šolska ministrica Maja Makovec Brenčič.

Na Štajerskem valu opravljala obvezno prakso
Zali Čujež uspeva stopati po svoji začrtani poti. Izobraževanje bo nadaljevala na Fakulteti za dizajn, smer vizualne komunikacije. Sicer pa smo na Štajerskem valu med vsemi diamantnimi maturanti še posebej ponosni prav na Zalo, saj je praktični del pouka v srednji šoli opravljala prav na našem radiu. Še danes nam priskoči na pomoč pri izvedbi kakšne večje prireditve, kot sta pohod na Boč in Večer s prijatelji. Smo torej tudi mi vsaj malce pripomogli k njenemu uspehu? To in še kaj je Šmarčanko povprašal Martin Kacbek. Prisluhnite v spodnjem posnetku. Sicer pa so diamantni maturanti iz šol v naših krajih postali še Vid Černe, Jernej Čokl, Branka Hudej, Tina Verdev in Miha Kajbič, vsi iz Šolskega centra Celje, Klara Dečman in Lucija Polajžer iz Šolskega centra Rogaška Slatina, Urša Končan in Šolskega centra Velenje, Katja Sorčan iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje ter Tea Zaverla iz Srednje zdravstvene šole Celje. (AD)

Datoteke

Pogovor z diamantno Zalo Čujež