junij 14, 2017

Dobrodelna nota 1. Afroditinega teka s Štajerskim valom

Prvi Afroditin tek, ki je v začetku junija v Rogaško Slatino privabil tekače iz vse Slovenije, je imel tudi dobrodelno noto. Danes smo radijci in Kozmetika Afrodita predali donacijo v vrednosti 1.500 evrov, III. OŠ Rogaška Slatina bo z njo kupila polivalentne blazine.

Učenci III. OŠ Rogaška Slatina pravijo:

Šport, lepota in dobra dela
Na Afroditinem teku s Štajerskim valom se je zbralo okoli 500 tekačev, ki so se spopadli s tekmovalnima progama, dolgima 5 in 10 km, ter z netekmovalno kilomtersko progo. Kako je bilo in kdo je bil najhitrejši, preverite TUKAJ. Del sredstev od prijavnin smo sicer namenili dobrodelnosti, znaten del pa so dodatno primaknili še v Kozmetiki Afrodita. Tako se je nabralo 1.500 evrov, darilni bon smo danes predali III. OŠ Rogaška Slatina.

Pripomoček za gibalno ovirane
Javni vzgojno izobraževalni zavod III. OŠ Rogaška Slatina ima regijski značaj, saj se v njej izobražujejo otroci s posebnimi potrebami iz šestih občin Obsotelja in Kozjanskega. Kljub temu, da si šola skupaj z občinami soustanoviteljicami prizadeva za zagotavljanje čim boljših pogojev za delo z otroki, so še vedno potrebe in želje, ki niso uresničene, zato so bili na šoli donacije zelo veseli. Z njo bodo kupili posebni gibalni pripomoček, tako imenovane polivalentne blazine, ki omogočajo kakovostno delo z gibalno oviranimi otroki. Direktor Kozmetike Afrodita Iztok Zorin je ob predaji darilnega bona v vrednoti 1.500 evrov dejal: »Ob takšni donaciji smo kot podjetje in tudi sam osebno počaščeni, da smo z nakupom posebnih blazin otrokom na III. Osnovni šoli Rogaška Slatina popestrili in polepšali ure telovadbe, njihovim učiteljem pa olajšali delo in pomagali do boljših rezultatov«.  

Hvaležni za vsako pomoč
Ravnateljica III. Osnovne šole Rogaška Slatina Apolonija Kunštek je ob prevzemu donacije izrazila hvaležnost v imenu zaposlenih in v imenu otrok, ki so ob tej priložnosti pripravili tudi kratek nastop: „Občutki ob prevzemu donacije so izjemno prijetni, tudi zato, ker vidimo, da okolica misli na nas in nam pomaga. Donacije kozmetike Afrodita in Štajerskega vala smo izredno veseli, saj bomo s pomočjo sredstev iz donacije lahko uresničili dolgoletno željo po nujno potrebnem gibalnem pripomočku. Hvaležni smo vsake pomoči, saj le tako lahko nadgrajujemo naš program in uresničujemo cilje, ki nam jih brez donacij vsekakor ne bi uspelo. Naši otroci pa so veseli obiska, veselijo pa se tudi uric na blazinah.“ „Tudi radijci Štajerskega vala smo veseli, da smo z organizacijo Afroditinega teka doprinesli k donaciji za otroke , ki obiskujejo III. OŠ Rogaška Slatina. Verjamemo, da se bodo odslej še bolj veselili ur v telovadnici, predvsem pa, da jim bodo pisane polivalentne blazine dejansko olajšale gibanje in pričarale kak nasmeh več na njihove obraze," je ob predaji donacije dejala Greta Kokot Rajkovič, programska direktorica Radia Štajerski val.

Galerija slik