julij 28, 2017

Dobrovlje bodo dobile lepšo cesto

Občina Zreče in VOC Celje bosta prenovila cesto v Krajevni skupnosti Dobrovlje. Dela se bodo začela že čez dober teden, vendar občina še ni uspela pridobiti vseh zemljišč.

Župan Boris Podvršnik je pogodbo z izvajalcem del podpisal to dopoldne.

Stroji bodo zabrneli v začetku avgusta
Krajani Dobrovelj si že dlje časa želijo lepšo in predvsem varnejšo cesto. Danes je občina tudi uradno pristopila k obnovi, ko je podpisala pogodbo z izvajalcem del, podjetjem VOC Celje. 885-metrski odsek bodo obnovili v dveh fazah, sicer bi bila prenova prevelik finančni zalogaj, pravi zreški župan Boris Podvršnik. Dela v okviru prve faze se bodo začela v začetku avgusta in se bodo zaključila do konca oktobra. Z drugo fazo pa bodo začeli spomladi. Dela naj bi se tako zaključila do julija prihodnje leto. Vendar vse ne gre povsem po načrtih, saj se občina še vedno pogaja z nekaterimi lastniki zemljišč. Župan je optimističen, a pravi, da če se z lastniki ne bodo uspeli dogovoriti glede odkupa zemljišča, tistega odseka ne bodo modernizirali.

Kolesarske ne bo
Stroške prenove si bosta razdelili občina in država. V okviru prenove, ki bo stala 340.000 evrov, bodo sicer uredili odvodnjavanja in ob cestišču namestili novo razsvetljavo, prav tako bodo cesto razširili. Kolesarske steze ne bodo zgradili, saj pravijo, da bo cesta dovolj široka za srečevanje vozil tudi v času, ko je v prometu več kolesarjev. (TMG)