marec 6, 2016

"Dor ma cajt" je bil z nami v Nedeljskem mehu

... in to čisto dobesedno! Če ste nas spremljali, veste, da tale besedna igrica namiguje na ime mladega ansambla iz Selške doline, ki nam je delal družbo v tokratni oddaji.  Lenart je priznal, da harmonike ne zna igrati, je pa zato Brigita toliko bolj mojstrica v tem. Meh smo torej pošteno prevetrili in se ob tem še prav dobro zabavali.

Iz Ansambla Dor ma cajt sta si za nas vzela čas Brigita in Lenart

Ansambel Dor ma cajt je mlad kvintet s pevko, njegovi člani pa prihajajo iz okolice Škofje Loke. Sami o sebi pravijo, da najraje preigravajo Avsenikove skladbe, lotijo pa se seveda tudi drugih melodij iz narodnozabavne zakladnice. Z veseljem ustvarjajo svojo avtorsko glasbo, saj so prepričani, da lahko le z lastnimi melodijami občinstvu pokažejo, kaj in kako čutijo do glasbe ter tako pustijo na vsaki melodiji svojo razpoznavno noto. Večinoma njihovo glasbo ustvarja pevec in klarinetist Lenart, z veseljem in uspešno pa pri tem sodelujejo tudi ostali člani ansambla. Pravkar so izdali svojo prvo zgoščenko Ko se luč ugasne, ki je izšla približno sočasno z njihovim velikim koncertom ob 5-letnici glasbenega ustvarjanja.                                             

Fantje in dekle pravijo, da zelo spoštujejo slovensko domačo glasbo in jo radi ponesejo tako po Sloveniji kot tudi v tujino. Že nekaj časa dobrodelno sodelujejo z Mitom Trefaltom in njegovo Košnikovo gostilno. Kljub temu da so v osnovi narodnozabavni ansambel, še kako radi zaigrajo kakšno drugo zvrst glasbe; sploh pa so veseli, ko z njimi zapojejo in zaplešejo tudi poslušalci. Zelo pogosto zaigrajo na porokah, nikakor pa se ne branijo še drugih »špilov« in nastopov. Kot zagotavljajo (in kot lahko slišite v oddaji), jim ni nikoli dolgčas, njihova razpoznavna predmeta pa sta violina in Lenartov klobuk. Odgovora na »kako in zakaj« vas čakata v pripetem posnetu oddaje. Ansamblu Dor ma cajt vse dobro do ponovnega srečanja, vam pa prijetno poslušanje klepeta!  

 

Galerija slik

Datoteke

DOR MA CAJT- 2DEL

DOR MA CAJT- 1DEL