december 19, 2016

Dva huje poškodovana na šentjurskih cestah

V soboto sta se v Šentjurju zgodili dve hudi prometni nesreči. V prvi se je hudo poškodovala peška, v drugi 20-letni sopotnik v osebnem avtomobilu. Voznik se je lažje poškodoval.

Na cestah sploh v meglenih dneh in večerih z nizkimi temperaturami posebej previdno!

Nesreča na prehodu za pešce
Prva nesreča se je zgodila na Ulici Dušana Kvedra. „19-letna voznica je vozila osebno vozilo iz smeri Dol proti centru Šentjurja. Ko je pripeljala v neposredno bližino križišča s Trubarjevo ulico do označenega prehoda za pešce, ni pustila prednosti 68-letni peški, ki je v tistem trenutku iz njene desne smeri stopila na prehod za pešce in začela prečkati Ulico Dušana Kvedra. Voznica je brez zaviranja s prednjim delom svojega vozila trčila v peško,“ so sporočili iz celjske policijske uprave in dodali, da se je peška v trčenju hudo poškodovala.

V jarek in drevo
Druga prometna nesreče se je isto popoldne zgodila na regionalni cesti zven naselja Šentjur. 20-letni voznik je v dolgem nepreglednem ovinku zaradi prehitre vožnje zapeljal desno izven vozišča v obcestni jarek. Pri tem je z zadnjim desnim bočnim delom vozila silovito trčil v drevo. 20-letni voznik, ki je vozil neregistriran avto, se je v prometni nesreči po podatkih policistov lažje poškodoval, njegov 20-letni sopotnik pa huje. (AD)