april 5, 2016

ECE - združitev prinesla dobiček

Celjski dobavitelj električne energije ECE, ki se je lani združil z Elektrom Gorenjska, odločitev označuje kot izredno dobro. Povečali so se prihodki, ustvarili so dobiček. Uspešno poslovanje načrtujejo tudi letos.

Združeno podjetje ECE, ki je drugi največji dobavitelj električne energije pri nas, uspešno poslovanje načrtuje tudi letos.

Trije milijoni evrov dobička
Podjetje Elektro Celje Energija se je konec lanskega oktobra združilo s podjetjem Elektro Gorenjska in se se preimenovalo v družbo ECE. Direktor Mitja Terče pravi, da se je odločitev o združitvi zelo obrestovala: „Podjetje je lani raslo na vseh področjih, tako na področju prodaje električne energije in zemeljskega plina kot tudi na področju prodaje lesnih peletov. Zabeležili smo skoraj 3 milijone evrov dobička in 145 milijonov evrov prometa.“ Uspešno poslovanje je mogoče pripisati tudi povečanju števila odjemalcev, ki sta jih v ECE prinesli obe podjetji. ECE je drugi največji dobavitelj električne energije v Sloveniji in prvi po številu odjemalcev. V podjetju rast prihodkov načrtujejo tudi za letos, pričakujejo 150 milijonov evrov prometa in približno toliko dobička kot lani.

Odslej tudi s spletno trgovino
Kot pravi direktor Mitja Terče, dobavitelji električne energije glede na trenutno gospodarsko situacijo dolgo več ne bodo mogli živeti, zato se usmerjajo tudi v druge dejavnosti. Letos so tako svojim uporabnikom ponudili spletno trgovino. „Naši odjemalci so se pogosto obračali na nas zaradi prevelikih stroškov energije, ki so bili posledica dotrajanih gospodinjskih in drugih aparatov. Mi smo jim svetovali, da nabavijo nove. Pomislili smo, zakaj bi jih pošiljali k drugim ponudnikom, če jim lahko to nudimo tudi mi,“ pravi Terče. Odločili so se, da odprejo spletno trgovino, kjer je trenutno na voljo okoli 100 različnih gospodinjskih in drugih aparatov. Ponudbo nameravajo do konca leta razširiti na okoli 1000 izdelkov. Odjemalci, ki so redni plačniki, lahko izdelke kupijo tudi na obroke brez obresti. Podrobnosti lahko najdete TUKAJ. (NS)