avgust 18, 2016

Europarkovih 16 uspešnih let

Največje nakupovalno središče v severovzhodni Sloveniji bo 16. rojstni dan praznovalo skupaj z obiskovalci. S kar nekaj zabavami. V Europarku pravijo, da je razlogov za praznovanje veliko. Izpostavljajo predvsem poslovne uspehe.

Vodilni poudarjajo tudi družbeno odgovornost Europarka, ki je Kliniki za pediatrijo UKC Maribor doniral 15 tisoč evrov za zagon programa »Šola za zdravo prehranjevanje in življenjski slog«.

Povečujejo promet
V Europarku Maribor so v zadnjem letu promet povečali za dva odstotka, lani so zabeležili 7 milijonov 300 tisoč obiskov. V izboljšanje infrastrukture bodo letos vložili milijon evrov. Jeseni bodo prenovili parkirni sistem, ki bo nared do božičnih nakupov. Zagotavljajo, da bo do takrat parkiranje v njihovi garažni hiši povsem nemoteno. Boštjan Brantuša, direktor SES Slovenija, ki je mariborski Europark pred leti vodil tudi sam, pravi, da je obisk vseh SES centrov porastel za 2,5 odstotka, promet pa je porastel za več kot 3 odstotke. »Število obiskovalcev Europarka predstavlja 30 odstotkov obiskovalcev vseh štirih centrov SES, ki jih je lani obiskalo 25 milijonov ljudi,« je še razkril Brantuša.

Zabav bo več
Vodja marketinga Petra Romih napoveduje pestro praznično dogajanje, s katerim bodo počastili Europarkovih 16 let. »Pričeli bomo v soboto na Trgu Leona Štuklja, kjer bodo zbrane zabavali Tabuji in Jan Plestenjak. Teden dni kasneje, zadnjo avgustovsko soboto, pa bo pestro glasbeno dogajanje v nakupovalnem središču. Nastopil bo Perpetuum Jazzile, obiskovalci se bodo lahko posladkali s torto velikanko, prepevala bo tudi Tanja Žagar," je še povedala Romihova. Večerno druženje bodo prav tako popestrili z nagradno igro »Vrata sreče«. Pozabili pa niso niti na najmlajše obiskovalce. Zanje med 22. in 28. avgustom pripravljajo zabavo v Ice Age deželi. (BF)