junij 22, 2017

Fontana piv Zeleno zlato napolnila že 28.000 vrčkov

Prvega aprila je iz žalske Fontane piv Zeleno zlato znova priteklo pivo. In to kar iz šestih pip, saj so ji v novi sezoni dodali novo točilno mesto. Na občini Žalec so z izkupičkom dobrih dveh mesecev in pol zelo zadovoljni, prodali so že več kot 28.000 degustacijskih vrčkov.

V Žalcu si željo do konca sezone Fontane piv Zeleno zlato, 31. oktobra, prodati vsaj 100.000 vrčkov. (Foto: FB Fontana piv Zeleno zlato)

Cilj in želja je številka 100.000
Fontana piv Zeleno zlato je v svoji premierni sezoni, ki je trajala zgolj dva meseca, presegla vsa pričakovanja. Sprva so računali, da bodo prodali okoli 6.000 vrčkov, na koncu  so jih več kot 36.000. Na žalski občini so si zato za letos zastavili ambiciozen cilj. Do konca oktobra želijo prodati vsaj 100.000 priložnostnih vrčkov za točenje piva, ki jih je oblikoval priznani slovenski oblikovalec Oskar Kogoj. Po malce več kot dveh mesecih so na dobri poti, saj so jih prodali že 28.000.

Nova sezona prinesla novosti
Dober obisk na najbolj prepoznavni žalski turistični znamenitosti v Žalcu pripisujejo tudi novostim, ki so jih uvedli pred ponovnim odprtjem fontane. Med drugim so dodali novo, šesto točilno mesto, namestili so splakovalnik za vrčke, obogatili kulinarično ponudbo na bližnji tržnici, ob fontani namestili počivalnike in naredili plažo, od prejšnjega tedna deluje tudi knjižnica ob fontani. Tam lahko obiskovalci v roke vzamejo knjigo in med degustiranjem tudi kaj preberejo. Novost je tudi starodobni avtobus Oldi Goldi, s katerim se lahko popeljejo po mestu in okolici. Pestro dogajanje se do jesenskega zaprtja fontane obeta tudi v sklopu Festivala Zeleno zlato, ki med drugim prinaša Kuhno pri Fontani, koncerte, športne prireditve ter različne dogodke povezane s pivovarstvom in hmeljarstvom.

8 evrov 6 deci
V novi sezoni je za degustacijski vrček namesto 6 evrov treba odšteti 8 evrov. Za ta denar si lahko obiskovalec natoči 6-krat po deciliter piva, vrček pa odnese domov. Ker na občini želijo, da bi se obiskovalci k fontani še vrnili, večkrat med letom na pipah zamenjajo pivo. S prvim julijem bodo hmeljski napitek zamenjali na štirih točilnih mestih od šestih. Še vedno ostajata zeleno pivo Štajerc, na katerega prisega ambasador Fontane piv Zeleno zlato Tadej Toš, ter pivo Svarun Lobik. Nova piva, ki prihajajo, pa so temno pivo Kukec, medeno svetlo pivo Kratochwill, Lone Wolf craft pivovarja Reservoir Dogs ter pivo kamniške pivovarne Maister Brewery. (NS)